Hlavní obsah

Krejčí pomohl Bostonu k vysoké výhře nad Islanders

BOSTON

K vysoké výhře Bostonu nad New Yorkem 6:2 přispěl v úterním utkání NHL třemi body i David Krejčí. Medvědi vyhráli potřetí za sebou a český útočník si zapsal gól a dvě asistence. Boston tak už není posledním týmem Východní konference.

Foto: Chris O´Meara, ČTK/AP

David Krejčí z Bostonu se raduje z branky.

Článek

Krejčí, který v prvních osmi zápasech sezóny zaznamenal jediný gól, si připsal tři body ve druhém utkání za sebou a byl vyhlášen třetí hvězdou večera. Hlavní zásluhu na pondělním triumfu měl však útočník Nathan Horton, který vstřelil dva góly a na jeden přihrál.

Horton, pro něhož uplynulá sezóna předčasně skončila už ve třetím finálovém utkání s Vancouverem kvůli otřesu mozku, tak, zdá se, překonal střelecké trápení, které ho provázelo v úvodu nového ročníku. Během prvních osmi duelů se trefil jen dvakrát, což je na ofenzivního lídra mužstva hodně málo.

"Snad si zase začínám věřit a jsem opět silnější," prohlásil Horton. "Nebyly to pro mě jednoduché časy, ale dnes už jsem se cítil lépe. Stále ale na sobě musím pracovat a zlepšovat se, abych byl svému týmu co nejvíce prospěšný," použil obvyklou frázi.

Poslední gól do prázdné branky

Oba góly vstřelil Horton po dorážkách před brankou. Ve 14. minutě nejprve dostal svůj tým do vedení 2:1, ve třetí třetině, v níž Bruins rozhodli o svém triumfu třemi góly, pak zvýšil vedení na 5:2. Šestý gól do prázdné branky při power-play Islanders vstřelil Krejčí, a připsal si tak třetí přesný zásah v sezóně.

Navzdory dvěma předchozím výhrám dostal v brance Bostonu před Timem Thomasem přednost Tuuka Rask a konečně vychytal své premiérové vítězství v sezóně. "Lepší pozdě než vůbec, ne?" poznamenal finský gólman, jenž si připsal 24 úspěšných zákroků.

"Nebyl jsem frustrovaný, ale když máte pocit, že chytáte dobře, a stejně prohráváte, na sebevědomí vám to moc nepřidá," přiznal Rask, při jehož třech prvních zápasech vstřelil Boston jen tři góly.

Žraloci porazili Krále popáté v řadě

V druhém pondělním utkání zvítězilo San Jose nad Los Angeles 4:2. Žraloci tak připravili Králům už pátou porážku v řadě. Zasloužil se o ni především Patrik Marleau, který vstřelil gól a na další dva přihrál.

Výsledky NHL:
Boston - NY Islanders 6:2 (3:2, 0:0, 3:0)
Branky: 14. a 46. Horton (na první Krejčí), 2. Pouliot, 15. Seguin, 45. Lucic (Krejčí), 58. Krejčí - 6. Moulson, 19. Grabner. Střely na branku: 37:26. Diváci: 17.565.
San Jose - Los Angeles 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
Branky: 32. J. Thornton, 33. Marleau, 38. Boyle, 47. Couture - 27. Johnson, 49. Kopitar. Střely na branku: 38:31. Diváci: 17.596.

Reklama

Související témata: