Hlavní obsah

Je rozhodnuto! NHL odstartuje již brzy! Jakou podobu bude nová sezona mít?

Praha
Aktualizováno

Konec spekulací o startu nové sezony NHL? Zdá se, že vedení NHL a hráčská asociace NHLPA našly společnou řeč a uzavřely předběžnou dohodu o podobě nové sezony. Dohodu potvrdil zástupce komisaře Bill Daly. Sezona 2020/21, která byla odložena kvůli přetrvávajícím obavám z koronaviru, by měla odstartovat 13. ledna 2021 a odehrát by se mělo 56 utkání v základní části.

Foto: Sport.cz

Kdy odstartuje nová sezona NHL? Ilustrační foto.

Článek

V polovině týdne řekl komisař NHL Gary Bettman, že je jasné, že plnou porci 82 zápasů v základní části není možné stihnout odehrát, ale že se pokusí o to, aby zápasů bylo co nejvíce. S počtem 56 utkání tak může být celkem spokojen.

Tréninkové kempy by měly začít těsně po Novém roce. Některé týmy však začnou s přípravou už na Silvestra, konkrétně ty, které se nedostaly do play-off. Sezona se odehraje v přeskupených divizích, včetně divize čítající sedm týmů se sídlem v Kanadě.

V nové sezoně bude muset být i omezená soupiska všech týmů. Ta bude moct čítat pouze 23 jmen a 4-6 náhradníků. Hráči budou moct, stejně jako v minulé sezoně, odříct svou účast v sezoně.

Základní část má skončit 8. května. Vítěz Stanley Cupu by měl být korunován začátkem července.

Dohodu, kterou NHL a hráčská asociace uzavřela, bude projednávat ještě rada guvernérů NHL a výkonná rada NHLPA, vedení ligy ještě bude muset získat souhlas s konáním zápasů od zdravotních úřadů pěti kanadských provincií, v nichž působí sedm týmů. Zdá se ale, že dohoda bude brzy oficiálně potvrzena a startu nové sezony už nebude stát nic v cestě.

Plánované složení divizí NHL pro nadcházející sezonu:
Kandská: Calgary, Edmonton, Montreal, Ottawa, Toronto, Vancouver, Winnipeg.
Atlantická: Boston, Buffalo, New Jersey, New York Islanders, New York Rangers, Philadelphia, Pittsburgh, Washington.
Centrální: Carolina, Chicago, Columbus, Dallas, Detroit, Florida, Nashville, Tampa Bay.
Pacifická: Anaheim, Arizona, Colorado, Los Angeles, Minnesota, San Jose, St. Louis, Vegas.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama