Hlavní obsah

Fleischmannův gól přišel pozdě, Jágr podruhé za sebou nebodoval

Hokejový útočník Tomáš Fleischmann z Floridy vstřelil gól v nedělním utkání NHL proti Philadelphii, z vítězství 3:2 se ale radoval hostující tým s Jaromírem Jágrem a Jakubem Voráčkem. Fleischmann se trefil při závěrečném náporu Panthers, úspěšnou dorážkou osm sekund před třetí sirénou už pouze uzavřel gólový účet zápasu.

Foto: Tom Mihalek, ČTK/AP

Jaromír Jágr v dresu Philadelphie

Článek

Kopřivnický rodák si připsal dvanáctý bod z posledních deset utkání a v kanadském bodování českých hokejistů se dotáhl na Jágra, který podruhé za sebou nebodoval. Oba mají shodnou bilanci šest branek a devět přihrávek.

K výhře Flyers přispěl jednou asistencí Voráček, po jehož přihrávce zvýšil na 2:0 střelou do odkryté branky obránce Braydon Coburn. Hosté se ale nakonec na vítězství nadřeli a horké chvilky zažili hlavně na startu třetí třetiny, kdy po inkasované brance seděl na trestné lavici Jágr a po osmdesáti sekundách ho následoval Maxime Talbot. Philadelphia však paradoxně přidala třetí gól v oslabení a vedení si už pohlídala.

Brankář Edmontonu Nikolaj Chabibulin si v souboji proti bývalým spoluhráčům pokazil průměr inkasovaných branek, který měl před utkáním v Chicagu nejnižší v lize (1,18). Během úvodních dvou třetin ale ruský gólman musel vytahovat puk z branky pětkrát a Blackhawks vyhráli 6:3.

"Je to jeden z těch gólmanů, který pokud se v úvodu chytí několika dobrými zákroky, je schopen sebrat vám zápas. To jsme nechtěli dovolit," prozradil taktiku Jonathan Toews, útočník domácích, který stejně jako Steve Montador skóroval dvakrát.

Trenér Oilers Tom Renney nevinil z porážky brankáře, celkově označil výkon týmu, kterému se v poslední době nedaří, za hrozný. Edmonton po překvapivém startu, který čítal i sérii šesti výher, prohrál ve čtyřech z posledních pěti zápasů. "Máme mladé mužstvo a hráči si ještě neuvědomují, co je potřeba k tomu, aby vyhrávali pravidelně. Je před námi ještě spousta práce a začíná to v hlavě," uvedl kouč Edmontonu.

Hokejisté Minnesoty v sobotu utrpěli v Los Angeles nejhorší porážku sezony (2:5), o den později si ale spravili chuť a náladu na ledě Anaheimu. Za výhrou šli od úvodních minut a díky třem trefám z první třetiny zvítězili 3:2. "Dnes už nám nechyběla koncentrace a zaujetí pro hru. Včerejší zápas měl kyselou příchuť, proto každý dnes šlapal celé utkání na sto procent, aby se jí zbavil. Chtěli jsme očistit své jméno," uvedl Darroll Powe, jenž asistoval u prvního gólu Wild.

Domácí od druhé třetiny vystřídali brankáře, Dan Ellis nahradil Jonase Hillera, přebrali iniciativu a přestříleli v závěrečných čtyřiceti minutách soupeře 27:11. Výsledkem byly ale pouze dvě branky, který vstřelil mladý obránce Cam Fowler.

"Dnes to bylo celé o našem špatném startu. Vlétli na nás a my jsme na to nebyli připraveni," uznal jediný střelec domácích, jemuž dal z pravdu i zkušený útočník Teemu Selänne. "Asi jsme si mysleli, když jsme viděli, jak je přehrálo Los Angeles, že to bude snadný zápas. Ale takhle to nefunguje. Je to frustrující, teď prožíváme těžké období."

Anaheim je předposlední v Západní konferenci, trápí se zejména střelecky. Méně branek dali v této sezoně pouze hokejisté New Yorku Islanders. Přitom mají Ducks ve svém středu například Coreyho Perryho, nejlepšího střelce minulého ročníku NHL. "Když si člověk prohlédne naši soupisku, je jasné, že bychom si měli vést lépe. Musíme s tím začít hned v dalším zápase ve středu. Měli bychom k tomu přistupovat, jako by se jednalo o rozhodující utkání finále Stanley Cupu," burcoval Fowler.

Překvapivým strůjcem vítězství Vancouveru 4:1 nad NY Islanders byl obránce Aaron Rome. Hráč, který je známý svojí tvrdou hrou a spolehlivostí v obraně, dal gól a připsal si dvě asistence. Na kontě má už letos tři branky ve čtyřech zápasech, přitom v předchozích 131 utkáních skóroval jenom dvakrát.

"Je talentovaný, má skvělé ruce a hodně rychlosti," pochválil Romeho brankář Roberto Luongo. "Všechno, čeho se dotkne, se mění ve zlato," žertoval i obránce Kevin Bieksa.

Naopak na druhé straně nebyl v hodnocení prostor pro legraci, Islanders prohráli devět z posledních deseti utkání a trenér Jack Capuano se na své svěřence pořádně zlobil. "Zase jsme měli v týmu několik hráčů, kteří se vezli. A to se nesmí stávat."

Florida - Philadelphia 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky: 31. Dadonov, 60. Fleischmann - 17. Briere, 27. Coburn (Voráček), 45. Read z trestného střílení. Střely na branku: 33:35. Diváci: 15.215.
Chicago - Edmonton 6:3 (3:1, 2:2, 1:0)
Branky: 5. a 21. Toews, 6. a 17. Montador, 28. Keith, 59. Carcillo - 12. Smyth, 27. Eberle, 40. Horcoff. Střely na branku: 35:23. Diváci: 21.110.
Anaheim - Minnesota 2:3 (0:3, 1:0, 1:0)
Branky: 23. a 60. Fowler - 7. Brodziak, 17. Cullen, 20. Spurgeon. Střely na branku: 34:26. Diváci: 13.803.
Vancouver - NY Islanders 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky: 2. Rome, 21. H. Sedin, 43. Hodgson, 57. Booth - 36. Moulson. Střely na branku: 36:24. Diváci: 18.860.

Reklama