Hlavní obsah

Trenéra v NHL mění i Carolina, u týmu skončil Maurice

RALEIGH

Hokejisty Caroliny Hurricanes již v NHL nepovede trenér Paul Maurice. Vedení klubu ho dnes odvolalo a jeho nástupcem jmenovalo Kirka Mullera, který dosud koučoval Milwaukee Admirals v AHL.

Foto: David Zalubowski), ČTK/AP

Hokejisté Caroliny budou mít nového trenéra.

Článek

Carolina pod Mauricovým vedením vyhrála jen osm z úvodních 25 zápasů a ve Východní konferenci je předposlední. Osud čtyřiačtyřicetiletého Kanaďana zpečetila nedělní porážka 3:4 s Ottawou. Maurice skončil své druhé angažmá v Carolině po třech letech. Tým vedl i v letech 1997 až 2004.

Dvojka draftu z roku 1984 Muller povede tým NHL v roli hlavního kouče poprvé. Šestinásobný účastník Utkání All Star od konce kariéry v roce 2003 strávil pět sezon v Montrealu jako asistent.

"Kirk se ukázal jako lídr a motivátor. Má výborné komunikační schopnosti," řekl prezident Hurricanes Jim Rutherford. "Jako hráč dělal kapitána, vyhrál Stanley Cup a odvedl skvělou práci jako trenér v Montrealu a Milwaukee. Jsme přesvědčeni, že je to ten správný vůdce pro náš tým. A to jak pro současnost, tak i pro budoucnost," dodal.

Změna trenéra se týká i dvou českých hokejistů Jiřího Tlustého a Tomáše Kaberleho. Ten sledoval zápas s Ottawou jen z tribuny, což se třiatřicetiletému zadákovi stalo naposledy v jeho nováčkové sezoně 1998-99. Maurice ho k utkání nenominoval kvůli nepřesvědčivým výkonům. "Co se týká Tomáše, v jeho hře se nacházejí určité nedostatky, které musíme odstranit," prohlásil Maurice.

Trenéra dnes odvolali i ve Washingtonu, kde Bruce Boudreaua nahradil Dale Hunter, který patří k největším postavám historie Capitals.

Reklama