Hlavní obsah

Hokejového brankáře Lundqvista čeká výměna chlopně

Švédský hokejový brankář Henrik Lundqvist se podrobí náročné operaci srdce, která by měla vyřešit problémy, kvůli nimž vynechá nadcházející sezonu NHL. Osmatřicetiletý gólman oznámil na sociálních sítích, že ho čeká výměna chlopně.

Foto: Nick Homler, Reuters

Henrik Lundqvist se podrobí náročné operaci srdce

Článek

"Poslední tři týdny jsem musel přesměrovat pozornost z tréninkového kempu a nadcházející sezony na své zdraví a to, co můžu a nemůžu dělat," napsal vítěz Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře NHL za rok 2012.

"Teď jsem objednaný na zákrok na otevřeném srdci - náhradu aortální chlopně," upřesnil s tím, že zákrok se bude týkat i části aorty.

Dlouholetá opora New Yorku Rangers měla v nové sezoně po 15 letech změnit dres. V říjnu Lundqvist podepsal roční smlouvu na 1,5 milionu dolarů s Washingtonem.

V Capitals se chtěl mistr světa z roku 2017 a olympijský vítěz z roku 2006 pokusit získat Stanley Cup, jenž mu jako poslední ve sbírce velkých hokejových úspěchů chybí. V polovině prosince ale oznámil, že kvůli potížím se srdcem nebude schopen v nadcházejícím ročníku hrát.

Ve Washingtonu měl Lundqvist vytvořit dvojici s mladým Rusem Iljou Samsonovem. V neděli Capitals oznámili, že na zkoušku vzali zkušeného amerického brankáře Craiga Andersona, který se bude ucházet o smlouvu v přípravném kempu.

Reklama

Související témata:
Chlopeň