Hlavní obsah

Brankář Lundqvist se po náročné operaci srdce cítí dobře

Švédský hokejový brankář Henrik Lundqvist má za sebou náročnou operaci srdce, při níž mu lékaři vyměnili chlopeň. Po zákroku na otevřeném srdci na klinice v Clevelandu se podle svých slov cítí dobře.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Henrik Lundqvist na tréninku

Článek

"Den číslo tři. Při operaci šlo všechno velmi dobře," napsal dnes na svůj twitterový účet osmatřicetiletý Lundqvist. "Trvalo to všechno kolem pěti hodin, ale musím ocenit skvělý zdejší personál. Posledních pár dní bylo docela bláznivých, ale cítím, že jsem ve skutečně dobrých rukou. Každý den je krok správným směrem," doplnil Lundqvist.

Dlouholetá opora New Yorku Rangers po 15 letech změnila dres. V říjnu Lundqvist podepsal roční smlouvu na 1,5 milionu dolarů s Washingtonem. V Capitals se chtěl mistr světa z roku 2017 a olympijský vítěz z roku 2006 pokusit získat Stanley Cup, který mu jako poslední ve sbírce velkých hokejových úspěchů chybí.

V polovině prosince ale Švéd, který patří k největším brankářským postavám historie NHL, oznámil, že kvůli potížím se srdcem nebude schopen v nadcházejícím ročníku hrát. Ve Washingtonu měl Lundqvist vytvořit dvojici s mladým Rusem Iljou Samsonovem.

Reklama