Hlavní obsah

Chemie funguje. Teď ještě ty góly. Kaše se ale na Pastrňákovo místo nehrne

Marek BurkertSport.czPrávo

Dobře ví, že se od něj čekají nějaké góly. Bostonské angažmá ale Ondřeji Kašemu v minulé sezoně nevycházelo podle představ. Za Bruins se netrefil v šesti zápasech základní části a nula zela na jeho střeleckém kontě i po jedenácti startech v play off. "Snad už mám ale tu blbou část za sebou," přeje si před rozjezdem NHL pětadvacetiletý útočník.

Foto: Profimedia.cz

Ondřej Kaše v dresu Bostonu Bruins

Článek

Tak s jakou formou jdete do sezony? Stačil jste se na ni v Česku pořádně připravit?

Měl jsem možnost trénovat s týmem Varů, kde teď hraje brácha (David). Musím jim poděkovat, že mi to bylo vůbec umožněno. A bylo to super. Byl jsem víc na ledě než obvykle.

Už jste v Bostonu trochu zdomácněl? Když jste k Bruins přišel, tak byla za pár týdnů sezóna přerušena.

Je pravda, že jsem hráčem Bostonu skoro rok, ale v základní části jsem za něj nastoupil jen šestkrát a strávil jsem tady minimum času. Ale už je to lepší, zvykám si.

V torontské bublině jste prázdné ochozy zažil v zápasech play off. Jaké to pro vás bude doma před prázdným hledištěm v TD Garden?

Na to se nedá brát zřetel, tím je postižený celý svět. Diváci nám chybět budou,  atmosféra se nedá srovnat, ale beru to tak, že teď s tím nic dělat nejde.

Minimálně na začátku sezony máte nastupovat s Davidem Krejčím a Jakem DeBruskem, se kterými jste hrál už minulý rok. V čem jsou dobří? 

DeBrusk má výborný tah do brány, Krejča to zase hodně rozhazuje. Já se taky tlačím k brance, ale snažím se i víc nahrávat. Už začátek play off jsme neměli vůbec špatný, ale mně pak po té dlouhé karanténě docházely trochu síly. S Tampou se nám série moc nepovedla. Ale chemie tam je, na tréninku si vyhovíme.

Po vašem příchodu se čekalo, že dáte nějaké góly, aby všechno nebylo jen na prvním útoku s Davidem Pastrňákem, jenže...

... jenže mi to tam moc, nebo spíš vůbec, nepadalo. Občas mi chybělo i štěstí, měl jsem tam i dobré věci. Bohužel, občas to štěstí je taky potřeba. Tak už tu snad tu blbou část mám za sebou.

Pastrňák sice v úterý poprvé po operaci kyčle skočil na led, ale chybět má ještě pár týdnů. Není jednou z variant, že byste se v sestavě posunul na jeho místo vedle Bergerona s Marchandem?

To si moc nemyslím. Spíš si říkám, že bude potřeba stabilizovat lajny a nechají nás s Krejčou a DeBruskem, abychom si na sebe zvykli. Zase tolik jsme toho spolu neodehráli.

Tým po odchodech Kruga a Cháry dost oslabil v obraně.  Co se dá od Bruins v sezoně čekat?

Budeme se držet systému, který se tu nějakou dobu hraje. Hlavně musíme ukázat naši sílu v ofenzívě.

Vaši sousedi z haly - basketbalisté Boston Celtics - teď kvůli karanténě nedají dohromady tým a jejich zápasy se odkládají, hokejisté Dallasu hlásí 17 nakažených koronavirem. Nemáte obavy, jaké týdny vás čekají?

Uvidíme, popravdě netuším, co by se dělo, kdyby půlka týmu šla do karantény. Ale my se v klubu řídíme předpisy. Roušky máme i v kabině, jdeme v ní k ledové ploše, tam ji vyhodíme a po tréninku si zase bereme novou roušku a jdeme do šatny. Od klubu máme nařízeno, abychom minimalizovali kontakt s lidmi a vyhnuli se rušným místům. Chováme se zodpovědně.

Na početnou českou partu (Krejčí, Pastrňák, Vladař, Zbořil) jste se ale už určitě těšil. Vždyť je to v současné NHL rarita.

V Anaheimu jsem to nezažil. Můj první rok tam byl jenom Seky (Jiří Sekáč) a to já byl pořád na farmě. A pak v sezoně 2018-19 tam přišel Andrej Šustr. Ale ten hodně pendloval mezi prvním týmem a farmou. Je to obrovská a příjemná změna mít tady tolik krajanů.

NHL musela kvůli restrikcím ohledně cestování přeskupit divize a Boston bude hrát nejen proti Pittsburghu a Washingtonu, ale taky proti Philadelphii, za kterou už nastoupil i váš bratr. Ten teď ale zůstává ve Varech. Jak to s ním bude dál?

Nedokážu přesně říct. Ale s Flyers hrajeme osmkrát, tak to třeba vyjde. Když jsme proti sobě hráli v NHL poprvé (prosinec 2019), tak přijeli i rodiče a pro všechny to byl ohromný zážitek.

Reklama

Související témata: