Hlavní obsah

Dallas po koronavirové nákaze vstoupí do NHL v pátek

Hokejisté Dallasu vstoupí po koronavirové nákaze v týmu do sezony NHL v pátek 22. ledna domácím duelem proti Nashvillu. To měl být původně už jejich pátý zápas, ale poté, co bylo pozitivně testováno na covid-19 mezi hráči a dalšími členy týmu 17 zástupců Stars, musel loňský finalista Stanleyova poháru přerušit přípravu a odložit ligový začátek.

Foto: LM Otero, ČTK/AP

Hokejisté Dallasu Jamie Benn (vlevo) a Miro Heiskanen na tréninku.

Článek

Zástupci NHL už dříve uvedli, že většina nakažených hráčů nemá symptomy onemocnění a všichni se léčí bez komplikací. Stars měli začít sezonu sérií čtyř zápasů venku - ve čtvrtek a v pátek mohli mít za sebou duely na ledě Floridy a v neděli a v pondělí v Tampě Bay.

První z duelů s Floridou byl přeložen na 22. února, druhý se bude hrát 3. května a v Tampě Stars nastoupí 4. a 10. května. V návaznosti došlo i ke změně termínů dalších šesti utkání. Detroit s Floridou budou hrát 20. února (původně 21. února), Florida s Dallasem 24. února (z 23. února), Pittsburgh s Buffalem 26. března (z 27. března), Washington s Bostonem 10. dubna (z 11. dubna), Buffalo s Pittsburghem 19. dubna (z 20. dubna) a Tampa Bay s Floridou už 16. března (ze 4. května).

Reklama

Související témata: