Hlavní obsah

Florida - Chicago 5:2Český drsňák asistoval u výhry Floridy

New York/Praha
Aktualizováno

Český obránce Radko Gudas pomohl v utkání NHL jednou asistencí k výhře Floridy 5:2 nad Chicagem. Ve druhém duelu zvítězil Pittsburgh nad Washingtonem 4:3 po samostatných nájezdech a oslavil tak první výhru v novém ročníku nejslavnější ligy světa.

Foto: David Santiago, ČTK/AP

Český obránce Radko Gudas (7) si připsal v dresu Floridy asistenci v utkání NHL proti Chicagu.

Článek
Fotogalerie

Pittsburgh v nové sezoně zabral po dvou prohrách. Výhry se dočkal v bitvě s Capitals až po samostatných nájezdech, kde o jeho úspěchu rozhodl ve čtvrté sérii útočník Jake Guentzel. "Každý hráč má svoje oblíbené kličky a vybírá z několika možností. Sledoval jsem hráče před sebou a říkal si, že tohle by mohlo fungovat," pronesl Guentzel.

První letošní gól zaknihoval v dresu poražených ruský snajpr Alex Ovečkin. Na kontě už má 707 branek v NHL a přiblížil se v historické tabulce střelců na rozdíl jedné branky sedmému místu, které drží Mike Gartner.

Český útočník Jakub Vrána v barvách Washingtonu nebodoval. V utkání se dostal ke dvěma střelám, odehrál necelých dvanáct minut. V dresu poražených zůstal na střídačce brankář Vítek Vaněček.

Chicago mohlo jít v první třetině bitvy s Floridou do vedení, Kane dokonce dostal puk do sítě, jenže kouč Panterů nechal situaci prozkoumat u videa a gól nakonec neplatil. Náskok naopak rychle získala Florida, protože se už po dvanácti sekundách druhé třetiny prosadil Ekblad. Domácí tým pak vedl o gól i před závěrečnou částí hry 2:1.

V ní nejprve hosté srovnali Murphym, jenže po 22 sekundách už zase vedla Florida. A tentokrát už náskok nepustila. "Skvěle jsme zareagovali na jejich vyrovnávací gól. Od té chvíle jsme se stali úplně jiným týmem a znovu jsme odskočili třetím a čtvrtým gólem," uvedl trenér Floridy Joel Quenneville. "Celkově jsme ale byli trochu čitelní. Měli bychom hrát chytřeji, lépe se pohybovat a více podporovat. Ale i tak se nám toho hodně povedlo a vyhráli jsme."

U gólu na 4:2, který vstřelil švédský útočník Hörnqvist, asistoval český tvrďák Radko Gudas. Panteři nakonec přidali ještě jeden zásah a slaví pohodovu výhru 5:2. Gudas se v zápase dostal ke čtyřem střelám, odehrál více než patnáct minut. Za poražené se neprosadil Dominik Kubalík. Ten pálil na branku Floridy dvakrát a na ledě strávil necelých čtrnáct minut. Nevedlo se ani jeho krajanovi v barvách Chicaga Davidu Kämpfovi. Ten se propracoval k jednomu zakončení, odehrál necelých jedenáct minut.

Výsledky zápasů NHL
Pittsburgh - Washington 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 1. Rodrigues, 23. Sceviour, 33. Pettersson, rozhodující sam. nájezd Guentzel - 13. Dowd, 15. Ovečkin, 31. Bäckström. Střely na branku: 27:23. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Guentzel, 2. Pettersson (oba Pittsburgh), 3. Ovečkin (Washington).
Florida - Chicago 5:2 (0:0, 2.1, 3:1)
Branky: 21. Ekblad, 26. Yandle, 44. Luostarinen, 46. Hörnqvist (Gudas), 57. Huberdeau - 33. DeBrincat, 43. Murphy. Střely na branku: 29:24. Diváci: 4.147. Hvězdy zápasu: 1. Luostarinen, 2. Huberdeau, 3. Yandle (všichni Florida).
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: