Hlavní obsah

Medaili za statečnost! Útočník Rangers ukázal, jak se bojuje v NHL

Praha

Velikou poklonu by si zasloužil útočník New York Rangers Brendan Lemieux. To, co předvedl v utkání NHL proti New Jersey Devils, nelze nazvat jinak než hrdinským kouskem. Poté, co schytal jednu dělovku pukem se zjevně otřesený hokejista postavil i další ráně, která ho znovu poslala k ledu. Že by inspirace pro řadu jiných hvězd, které pro změnu padají po často neviditelném střetu?

Foto: Bruce Bennett, Reuters

Brendan Lemieux předvedl neuvěřitelný kousek.

Článek

Úterní duel mezi hokejisty Rangers a Ďábly z New Jersey rozhodně nenudil. Atraktivní bitva nakonec skončila vítězstvím Devils 4:3, fanoušky však kromě samotné hry zaujal i jiný moment.

Postaral se o něj čtyřiadvacetiletý forvard Jezdců Brendan Lemieux. Rodák z Denveru totiž názorně všem ukázal, jak se bojuje a jak také bolí nejslavnější hokejová soutěž světa.

Jeho představení ve vlastním obranném pásmu ve druhé třetině odstartovala dělovka hostujícího Subbana, kterou Lemieux schytal do bruslí. Útočník se sice rychle zvedl, ale z každého jeho dalšího pohybu bylo jasné, že tvrdá bomba ho buď zranila, nebo poškodila jeho brusli, což prakticky vylučovalo jeho další pohyb.

To ho však nezastavilo. Po kolenou a jedné noze se vrátil do vlastní třetiny, aby o pár vteřin později schytal od Subbana druhou pecku. I když Rangers bitvu s velkým rivalem nakonec prohráli, u fanoušků byl bojovník Lemieux jasným vítězem.

Reklama