Hlavní obsah

Klukovina mistra světa. Po zápase plály emoce

Calgary/Praha

Právě se ozvala závěrečná siréna a hokejistům Toronta se v úterním utkání NHL proti domácímu Calgary podařilo ubránit těsné vítězství 4:3. Ještě před oslavou vydřeného triumfu ale na ledě plály emoce. Postaral se o to svou klukovinou jednatřicetiletý kanadský obránce Maple Leafs Jake Muzzin.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Jake Muzzin z Toronta v potyčce s Matthewem Tkachukem z Calgary.

Článek

Mistr světa z roku 2017 a vítěz Stanley Cupu s Los Angeles v sezoně 2013/14 měl po konci zápasu kotouč na své hokejce, jenže místo toho, aby jej nechal být, nahodil jej přímo do útočníka Flames Matthewa Tkachuka, který se právě zvedal po vzájemném souboji z ledu.

Což se pochopitelně třiadvacetiletému Kanaďanovi nepozdávalo. S Muzzinem si chtěl všechno vyřídit pomocí pěstí, jenže náznak šarvátky se díky čárovým rozhodčím i spoluhráčům obou hokejistů podařilo vcelku rychle ukončit.

Muzzin od sudích obdržel menší trest za nesportovní chování, v Tkachukovi to ale dál vřelo. Když už si nemohl ulevit v bitce, dal průchod emocím na střídačce při odchodu do šatny.

Bude zajímavé sledovat, jestli incident bude mít dohru v dalším vzájemném střetnutí obou týmů, které je na programu 22. února.

Reklama

Související témata: