Hlavní obsah

Pastrňák střílí a dává gól, šílel komentátor. Ten pocit mi chyběl, smála se česká hvězda

Boston/Praha

Česká mašina na góly už zase jede. Z hokejové značky „Pasta" už je zámoří zase paf. Český útočník David Pastrňák už ve svém druhém startu v sezoně, poté co se zotavil po operaci kyčle, ukázal, že bude pro brankáře pořádnou hrozbou. Poznal to i český gólman Washingtonu Vítek Vaněček. „Když jsem dal první gól, byl to nádherný pocit. Chvíle, kdy se po mé ráně za brankářem rozvlní síť, mi chyběla," smál se útočník Bostonu po výhře 5:3.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Český hokejový útočník David Pastňák si užíval gólové radosti.

Článek
Fotogalerie

Bruins doma prohrávali s Capitals 0:3 a vypadalo to s nimi bledě. Pak přišel senzační obrat, který odstartoval právě český útočník s číslem 88 na dresu. Pastrňákův parťák z prvního útoku Marchand přihrál mezi kruhy českému snajprovi, a ten pálil neomylně k tyči.

„Pastrňák střílí a dává gól," křičel nadšeně komentátor, jako by i jemu tenhle okamžik v zápasech chyběl. A to nebylo od rodáka z Havířova všechno. Ve 47. minutě propálil po přihrávce Zbořila svého krajana Vaněčka znovu a Bruins byli definitivně zpátky ve hře o vítězství. Nakonec zvítězili 5:3.

„Když se vám povede takový obrat, cítíte se samozřejmě skvěle," zářil Pastrňák. Během zápasu strávil na ledě dvacet minut a celkem sedmkrát ohrozil Vaněčka v brance Capitals. Byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Ale k dovršení obratu nedošlo jen tak samo sebou.

Zasloužil se, byť nepřímo, i mladík Trent Frederic, který vůbec nebodoval. Chvíli po druhém Pastrňákově gólu šel do bitky se zlým mužem Washingtonu, obávaným Tomem Wilsonem. A snad nabudil spoluhráče tak, že záhy bylo srovnáno.

„Boj s Wilsonem vzbudil velkou pozornost na střídačce, opravdu hodně nás podpořil," podotkl trenér Bruce Cassidy.

Související témata: