Hlavní obsah

Zbláznil se?! Co to, proboha, dělá?! Popleteného gólmana Bostonu nechápali ani spoluhráči

New York/Praha

V polovině středečního utkání NHL proti NY Rangers se blýsknul fantastickým zákrokem lapačkou proti střele Miky Zibanejada, kterým za nepříznivého stavu 0:1 udržel tým ve hře. I díky 33 úspěšným zákrokům byl po triumfu 3:2 v prodloužení vyhlášen druhou hvězdou zápasu, přesto se jméno brankáře hokejistů Bostonu Tuukky Raska po duelu skloňovalo zejména s jeho „kouskem“ na konci základní hrací doby.

Foto: Bruce Bennett, ČTK/AP

Gólman Bostonu Tuukka Rask během středečního utkání NHL s NY Rangers.

Článek

Běžela 59. minuta střetnutí, když si to třiatřicetiletý Fin namířil ze svého brankoviště na střídačku. K překvapení úplně všech, protože hlavní rozhodčí zdviženou rukou nesignalizoval, že by měl následovat trest pro některého z hráčů Jezdců.

Taky že střídačku Bruins okamžitě zachvátila panika a trenéři i hráči na vítěze Stanley Cupu z roku 2011 a držitele Vezinovy trofeje za sezonu 2013/14 okamžitě křičeli a gesty upozorňovali, ať se okamžitě vrátí do branky.

„Musel jsem velmi rychle něco říct Jarovi," chechtal se po utkání Rask a v odpovědi na dotazy novinářů, co ho k takovému jednání vedlo, zmiňoval svého gólmanského kolegu Jaroslava Haláka.

„Upřímně, myslel jsem si, že prohráváme 1:2," poodhalil ten pravý důvod svého úprku na střídačku.

„Vůbec jsem ale nepanikařil, ve skutečnosti jsem se tomu víc smál. Tohle je zábavní průmysl a doufám, že se tomu zasmáli i fanoušci," dodal Rask.

Boston tuto kuriozitu přečkal bez inkasovaného gólu a v úvodní minutě prodloužení naopak rozhodl o jeho výhře útočník Brad Marchand. „Tuukka za ten závěr třetí třetiny určitě bude trochu kritizovaný. Dneska ale předvedl spoustu velkých zákroků, takže je mu to odpuštěno," prohlásil spoluhráč Davida Pastrňáka z elitní útočné formace Bruins.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články