Hlavní obsah

Trojnásobný vítěz Stanley Cupu Seabrook ukončil kariéru

Trojnásobný vítěz Stanleyova poháru Brent Seabrook ukončil kariéru. Pětatřicetiletý obránce vzdal snahu o návrat k hokeji kvůli přetrvávajícím potížím s pravou kyčlí, které nevyřešilo ani několik operací. Poslední zápas odehrál Seabrook, jenž se zařadil mezi největší postavy historie Chicaga Blackhawks, v prosinci 2019.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Trojnásobný vítěz Stanleyova poháru Brent Seabrook ukončil kariéru

Článek

Seabrook se definitivně rozhodl uzavřít bohatou kariéru poté, co si v sobotu zkusil zatrénovat s hráči z takzvaného "taxi squadu", kteří jsou v této sezoně připraveni v záloze pro případ, že některého člena základního kádru nepustí do hry koronavirový protokol. A jak ukázal čtvrteční rentgen, v jedné z kyčlí nemá vůbec chrupavku.

"Bylo těžké bruslit a udržet krok s ostatními. Už jsem předtím bruslil tři týdny nazpátek a byla to dřina. Navíc se to vůbec nelepšilo. Ráno jsem se probudil, cítil jsem se dobře, pak jsem ale bruslil pět minut a kyčel se zablokovala. Nemohl jsem dát na nohu váhu, otočit se, nic," popsal Seabrook.

Olympijský vítěz s Kanadou z roku 2010, jehož si Chicago vybralo na draftu 2003 jako 14. hráče v pořadí, odehrál v základní části NHL 1114 zápasů a připsal si 464 bodů za 103 gólů a 361 asistencí. Ve 123 utkáních play off přidal 59 bodů (20+39). Celou kariéru hájil barvy Blackhawks a v letech 2010, 2013 a 2015 s nimi oslavil zisk Stanleyova poháru.

"Bylo pro mě poctou hrát hru, kterou tak miluji. Navíc se spoluhráči, které mám tak rád, před fanoušky, které tak zbožňuju, a ve městě, které jsme si s rodinou zamilovali. Po několika operacích, nekonečných hodinách rehabilitace a tréninku ve snaze vrátit se na led a na úroveň, kterou od sebe očekávám, ale není možné pokračovat. Tohle rozhodnutí je nejlepší pro mě i moji rodinu," uvedl Seabrook.

Reklama