Hlavní obsah

Carolina - Dallas 1:0Snový návrat Mrázka do branky Caroliny. Hronek se Zachou asistovali

Tampa
Aktualizováno

Český gólman Caroliny Patr Mrázek prožil famózní návrat po zranění. Do branky se vrátil po 31 utkáních a hned vychytal čisté konto. Obránce Detroitu Filip Hronek pomohl jednou přihrávkou k vítězství 5:1 nad Tampou Bay. Přihrávkou se prezentoval také Pavel Zacha z New Jersey. Ďáblové ale nakonec na Washington nestačili a podlehli mu 4:5. Do branky Calgary se postavil David Rittich a při prohře 2:4 pochytal celkem 26 střel Toronta.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Český brankář Caroliny Petr Mrázek úspěšně zasahuje v utkání NHL proti Dallasu.

Článek

Takový návrat po zranění si Petr Mrázek nemohl snad ani vysnít. Po výborném výkonu v AHL, si ho do prvního utkání NHL od 31. ledna, vytáhl trenér Rod Brind´Amour. A osmadvacetiletý český brankář se mu odměnil tím nejlepším možným způsobem.

28 zákroků, čisté konto, a obrovský podíl na cenné výhře 1:0 nad Dallasem. Právě v utkání se Stars se na konci ledna letošního roku Mrázek zranil. Huricanes si i bez něho zatím vedou ve zkráceném ročníku skvěle, nicméně návrat českého šikuly je před vyřazovacími boji velkým povzbuzením. Obzvlášť, jestli mu pohoda z vítězného zápasu vydrží i nadále.

Souboj celků z Centrální divize rozhodl Jordan Martinook v první minutě druhé třetiny, když si hezky najel a zužitkoval přesnou nabídku Vincenta Trochecka.

Hronek v závěru první třetiny asistoval u úvodní branky zápasu, o kterou se postaral Dylan Larkin. Třiadvacetiletý bek si dvacátou přihrávkou v tomto ročníku upevnil s 22 body pozici nejproduktivnějšího hráče Detroitu. Dvacet asistencí zaznamenal Hronek ve druhé sezoně za sebou.

Red Wings o první výhře po sérii tří porážek rozhodli ve druhé třetině, ve které se prosadili Valtteri Filppula, Michael Rasmussena a Marc Staal. Poté sice snížil domácí Victor Hedman, ale gólem do prázdné branky zpečetil výhru Detroitu Darren Helm.

Ve znamení rekordů se nesl zápas New Jersey s Washingtonem. Alexandr Ovečkin dohnal svým 265. gólem z přesilové hry Bretta Hulla a už jen devět branek mu chybí na historicky nejlepšího střelce v power play Davea Andreychuka. Při vítězství 5:4 si připsal celkově už 725. trefu. Ruský střelecký úkaz navíc pomohl celku z hlavního města dokonat hodně kuriózní bilanci v této "zvláštní" sezoně NHL.

Capitals hráli s Devils poosmé v ročníku a jejich bilance je úchvatná. S týmem Lindyho Ruffa zvítězili ve všech osmi zápasech ročníku, což se ještě nikdy žádnému z celků nepodařilo.

Nutno podotknout, že domácí dělali vše, aby s tímto nelichotivým rekordem nebyli spojováni. Washington přestříleli 39:19, ale vedli jen jednou. To, když se na začátku zápasu prosadila zkušená ikona Devils Travis Zajac. Nápor ve třetí třetině využil k asistenci na gól Švéda Jespera Bratta také český forvard Pavel Zacha.

Góly New Jersey ale přišly pozdě, prohra 4:5 před skoro pěti tisící diváky, znovu jen dokumentuje další mizernou sezonu, kterou celek z Prudential Center prožívá.

Hokejistům Calgary se přestalo dařit, díky čemuž alespoň narůstá minutáž Davida Ritticha v brance Flames. Ani on ale nezabránil sedmé porážce z osmi duelů. V kanadské řeži tentokrát nestačili domácí na Toronto, kterému podlehli 2:4. Rodák z Jihlavy chytil 26 z 30 střel a dlouho držel ambice Plamenů nahoře.

Na konci druhé třetiny však nastartoval obrat Alex Galchenyuk a ve třetí třetině už se rozjeli hvězdy Toronta John Tavares a Auston Matthews. Ti překlopili zápas na stranu Toronta, jenž se tak v pohodě vyhřívá na špici Severní divize, naopak Calgary na postupové příčky ztrácí šest bodů.

Výsledky zápasů NHL:
Tampa Bay - Detroit 1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
Branky: 45. Hedman - 20. Larkin (Hronek), 37. Filppula, 37. Rasmussen, 39. M. Staal. 55. Helm. Střely na branku: 28:18. Diváci: 3800 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Greiss, 2. Glendening, 3. Mantha (všichni Detroit).
New Jersey - Washington 4:5
Calgary - Toronto 2:4
Carolina - Dallas 1:0
Anaheim - Arizona 2:3 PP
Florida - Columbus 3:0

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články