Hlavní obsah

Boston ulovil velkou rybu! Pastrňák s Krejčím mají hvězdného spoluhráče

Boston/Praha

Před pondělní uzávěrkou přestupů v NHL byl nejžádanějším zbožím, podle zámořských médií mělo o jeho služby zájem několik klubů. Devětadvacetiletý kanadský hokejový útočník Taylor Hall nakonec nejhorší tým soutěže Buffalo opravdu opouští a míří do Bostonu, kde bude spoluhráčem Čechů Vladaře, Zbořila, Pastrňáka, Krejčího a Ondřeje Kašeho.

Foto: Timothy T. Ludwig, Reuters

Kanadský útočník Taylor Hall mění Buffalo za Boston.

Článek

Spolu s Hallem získali Bruins z Buffala i dalšího forvarda Curtise Lazara, opačným směrem putuje útočník Anders Bjork a rovněž výběr ve druhém kole letošního draftu.

Dvojnásobný mistr světa Hall, kterého získal Edmonton v roce 2010 jako jedničku draftu, zamířil do Buffala před sezonou a podepsal s ním roční smlouvu na osm milionů dolarů. Podle zámořských novinářů budou Sabres po Hallově nynějším přesunu k Bostonu hradit polovinu jeho platu. Po sezoně se rodák z Calgary stane nechráněným volným hráčem.

Přestože byl nyní jednou z největších přestupových ryb na trhu, v Buffalu se mu příliš nedařilo, když v 37 zápasech vstřelil jen dva góly a přidal 17 asistencí.

Boston bude pro vítěze Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče za sezonu 2017/18 po Edmontonu, New Jersey, Arizoně a Buffalu pátým klubem v NHL. Dosud v ní odehrál celkem 678 duelů, v nichž zaznamenal 594 bodů za 224 branek a 370 asistencí.

Medvědi rovněž vyztužili obranu, když z Ottawy získali Mikea Reillyho. Senators obdrželi volbu ve třetím kole draftu v příštím roce.

Reklama

Související témata: