Hlavní obsah

Skvěle! Útočník Sparty podepsal smlouvu s Buffalem

Hokejová Sparta se od příští sezony bude muset nejspíš obejít bez jednoho ze svých největších es. Útočník Lukáš Rousek totiž v úterý podepsal dvouletý kontrakt s Buffalem a v létě se porve o místo v NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Rousek míří ze Sparty do Buffala

Článek

Lepší dárek ke svým dvaadvacátým narozeninám si snad ani nemohl útočník Lukáš Rousek přát. V úterý totiž podepsal dvoucestný kontrakt s Buffalem Sabres. Ti ho draftovali už v roce 2019 jako číslo 160.

Rousek však věděl, že ještě potřebuje hokejově dozrát a proto pokračoval v tuzemské extralize. Nyní však přišel jeho čas. "Těším se hodně, protože NHL je snem každého kluka. Ve Spartě mám ale dveře otevřené," sdělil své pocity pro klubový web.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lukáš Rousek (@rousino10)

Jeho někdejší spoluhráč a současný sportovní manažer týmu Jaroslav Hlinka říká, že Rousek udělal ve Spartě za čtyři roky ohromný kus práce a šanci v zámoří si zaslouží. "Odchod Lukáše nás po sportovní stránce samozřejmě mrzí, ale všichni mu upřímně přejeme, aby se v NHL prosadil," dodává sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

V rozhovoru pro klubový web Sparty Rousek sdělil podrobnosti podpisu. Náznaky, že Buffalo má zájem podepsat smlouvu, padly už během semifinálové série s Libercem. Dvaadvacetiletý Rousek byl trochu zklamaný, že se s týmem nemohl rozloučit titulem.

Fakt, že Buffalo je aktuálně nejhorším týmem celé NHL mu radost z nového kontraktu nekazí, naopak. "Bohužel neprožívají ideální období, ale je to pro mě velká šance uspět," dodává s tím, že zda se prosadí, nebo ne, bude záležet jen na něm.

Reklama

Související témata: