Hlavní obsah

Z útoku do branky? Netradiční podívaná v NHL

Vancouver/Praha

Nejen, že se hráči Ottawy pohybují na spodních příčkách tabulky NHL, ale potýkají se i s problémy v brankovišti. V utkání s Vancouverem se zranili oba maskovaní muži, kteří byli původně připraveni naskočit do zápasu, a tak nechybělo moc a mezi tyče se musel postavit útočník Arťom Anisimov.

Foto: Bob Frid, Reuters

Náhradník v brance Ottawy Marcus Högberg.

Článek

Už během rozbruslení se zranil Švéd Anton Forsberg, kterého si během sezony Senators stáhli z listiny volných hráčů, právě kvůli častým zraněním gólmanů. Forsberga tedy na postu jedničky nahradil spoluhráč Matt Murray. Na post dvojky byl z tzv. taxi squadu povolán Marcus Högberg.

Jenže ve 25. minutě si Murray způsobil zranění v dolní části těla a byl nucen z utkání odstoupit. Rázem tak měla Ottawa k dispozici už jen jednoho muže v masce a ocitla se v problémech.

Podle pravidel musel být připraven ještě další náhradník pro případ, že by se něco stalo i Högbergovi. Nemusel by to být takový problém, kdyby trenér brankářů Zac Bierk, který v NHL odchytal dvě sezony, nebyl po třech operacích kyčlí. Ten se tedy mezi tyče postavit nemohl. Kdo dál?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Artem Anisimov (@artemanisimov15)

Do brankářské výstroje se tedy navlékl hráč, který má na kontě 770 startů v NHL, ale na pozici útočníka, Arťom Anisimov. Urostlý forward však úplně zaskočený nebyl, protože i on figuruje na postu náhradníka v taxi squadu. Hráči ale po zápase přiznali, že bylo vtipné ho vidět navlečeného v gólmanské výstroji.

Zápas, ve kterém Senátoři podlehli Vancouveru 2:4, tedy odchytal Högberg a Anisimov si na svou premiéru v brance musí ještě počkat. Okamžik dal vzpomenout na situaci z února loňského roku, kdy se v brance Caroliny představil rolbař David Ayres. Ten šokoval svět, když po zranění Jamesa Reimera i Petra Mrázka vychytal proti Torontu vítězství.

Reklama

Související témata: