Hlavní obsah

Tampa Bay - Florida 4:0Stav série 4:2Tampa s Palátem a Ruttou slaví postup. Pittsburgh končí!

Hokejisté Tampy s Ondřejem Palátem a Janem Ruttou slaví postup do druhého kola Stanley Cupu poté, co ve středečním duelu smetli Floridu 4:0 a celkově na zápasy zvítězili 4:2. Po stejném výsledku série postoupil také New York Islanders, který vyřadil Pittsburgh. Ostrované zdolali Tučňáky v šestém duelu 5:3. Minnesota porazila Vegas 3:0 a srovnala stav série na 3:3. Žádný z českých hokejistů ve středu nebodoval.

Foto: Kim Klement, Reuters

Hokejisté Tampy slaví postup do druhého kola Stanley Cupu.

Článek

Hlavní podíl na výhře mistrovských Lightning měl bezchybný brankář Andrej Vasilevskij, který kryl 29 střel a poprvé v letošních bojích o Stanley Cup vychytal čisté konto. Jeho spoluhráči rozložili branky do všech třetin. V sedmé minutě Patrick Maroon z bezprostřední blízkosti překonal Spencera Knighta, ve druhé části zvýšil Steven Stamkos a pět a půl minuty před koncem základní hrací doby skóroval Brayden Point. Definitivní podobu výsledku dal trefou do prázdné branky Alexander Killorn.

"Ukázali jsme, jak hrají velké týmy. V nejdůležitějším utkání dosavadního průběhu play off jsme předvedli nejlepší výkon a dokázali postoupit," pochválil týmový výkon Stamkos. "Kluci dnes odehráli výborný zápas. Všichni hráli s neuvěřitelným úsilím a vůlí, patří jim velký dík," doplnil kapitána trenér Jon Cooper.

Florida i přes výborně zvládnutou základní část, ve které obsadila druhou příčku v Centrální divizi, opět nedokázala přejít přes první kolo. Panthers čekají na vyhranou sérii od sezony 1995/96, kdy ve finále Stanley Cupu podlehli Coloradu 0:4 na zápasy.

Tampu ve druhém kole čeká lepší z dvojice Carolina - Nashville. Hurricanes vedou 3:2 na zápasy.

Islanders, kteří byli soupeřem Tampy v loňském finále Východní konference, rozhodli šestý zápas s vítězi Východní divize třemi góly od 29. do 32. minuty. V čase 28:35 srovnal Brock Nelson na 3:3, o 13 sekund později poslal Islanders poprvé v zápase do vedení Ryan Pulock a po necelých dvou minutách přidal rozdílovou branku znovu Nelson.

"Když se každý drží své role a podřídí se skupině, má tým větší šanci na úspěch. Kluci v šatně to pochopili a díky důvěře v týmovou práci dnes dokázali postoupit," řekl trenér newyorského týmu Barry Trotz. Jeho tým se v dalším kole utká s Bostonem.

Penguins se do play off probojovali popatnácté v řadě, ale potřetí za sebou nezvládli první fázi. V minulém roce v kvalifikační sérii podlehli Montrealu a v sezoně 2018/19 nestačili v prvním kole právě na Islanders.

"Je to zklamání. Není zaručeno, že se tým dostane do play off každý rok. I přes to, že se nám to dlouhodobě daří, nedokážeme v poslední době vyhrávat série," litoval kapitán Pittsburghu Sidney Crosby. "Play off je příležitost, všichni chtějí vyhrávat a bojovat o Stanley Cup, každá prohra proto bolí mnohem víc," dodal.

Série mezi Minnesotou a Vegas se jako první protáhne do sedmého zápasu. Domácí Wild udržel ve hře brankář Minnesoty Cam Talbot, který kryl všech 23 střel a vychytal druhé čisté konto v letošních vyřazovacích bojích.

Defenzivně laděný zápas rozhodla třetí třetina, ve které padly všechny góly. Bezbrankový stav zlomil ve 45. minutě Ryan Hartman a po něm se prosadili ještě Kevin Fiala a Nick Bjugstad.

Východní divize - 6. zápas:
New York Islanders - Pittsburgh 5:3. Konečný stav série 4:2.
Centrální divize - 6. zápas:
Tampa Bay - Florida 4:0. Konečný stav série 4:2.
Západní divize - 6. zápas:
Minnesota - Vegas 3:0. Stav série 3:3.

Reklama

Související témata: