Hlavní obsah

Tampa Bay - Carolina 6:4Palát pomohl k mečbolu, Krejčího branka na vítězství nestačila

New York
Aktualizováno

Dvě asistence Ondřeje Paláta výrazně pomohly Tampě k vítězství ve čtvrtém zápase 2. kola play off série s Carolinou. Hostům nestačilo ani 20 zásahů Petra Mrázka, kterému se zápas v dresu Hurricanes příliš nepovedl. Gól Davida Krejčího byl pohříchu jediným zásahem Bostonu na ledě Ostrovanů z New Yorku. Boston ve čtvrtém zápase 2. kola play off podlehl 1:4.

Foto: Kim Klement, Reuters

Český hokejista Tampy Ondřej Palát (vlevo) a Sebastian Aho z Caroliny během utkání 2. kola play off NHL.

Článek

Nikita Kučerov a Steven Stamkos dovedli hokejisty Tampy ke třetí výhře v sérii s Carolinou v play off hokejové NHL. Oba zapsali dvě branky a jednu asistenci a výrazně se tak podíleli na perfektní výchozí pozici, kterou si obhájci titulu ve druhém kole play off připravili.

Činil se i český forvard v dresu Lightning Ondřej Palát, který z pozice křídla první formace hned na dvě branky přihrával.

Nejatraktivnější pasáží utkání byla bezpochyby druhá třetina, která skončila bláznivým skóre 4:4. Domácí ale dokázali dávat branky i v jiné pasáži hry, než právě ve druhé třetině, a díky tomu se radovali z celkové výhry 6:4.

Trenér Tampy Bay Jon Cooper velebil zejména Kučerova, který vede produktivitu play off. "Ve druhé třetině jsme trochu ztratili kontrolu nad zápasem, ale on nás vytáhl z problémů. V přesilových hrách skvěle tvořil hru, střílel. I při hře pět na pět byl jako zvíře. Když hraje takhle, je jednoduše nezastavitelný," řekl kouč.

Zápas se naopak nepovedl českému branáři Caroliny Petru Mrázkovi. "Zvažovali jsme, že ho před třetí třetinou vystřídáme," řekl trenér Caroliny Rod Brind'Amour k Mrázkovi. "Ale je to bojovník a věděli jsme, že nechce být z takového zápasu stažen. Navíc v první třetině chytal velmi dobře a několikrát nás podržel, protože začátek zápasu jsme neměli nejlepší," dodal kouč. Upřesnil, že ještě neví, koho postaví do branky v příštím zápase.

K postupu do finále stačí Tampě maličkost - vyhrát už jen jeden zápas. Má na to hned tři pokusy.

Vyrovnanější je série Bostonu s NY Islanders. V ní je na zápasy srovnáno na 2:2. Dílčí úspěch slavili David Krejčí s Davidem Pastrňákem. Starší z dvojice vsítil gól, ten mladší připsal asistenci. Byl to ale jediný zásah Medvědů v Nassau Coliseum.

Hosté sice vedli 1:0, pak už ale začalo představení domácího celku, který zápas otočil a výkon korunoval dvěma goĺy do prázdné branky. Po vyrovnaném utkání vypadá výsledek 4:1 ve prospěch Islanders možná až příliš krutě.

"Tento zápas byl nesmírně důležitý, protože jet do jejich haly za stavu 1:3 by bylo kritické," řekl forvard NY Islanders Mathew Barzal. "Je to týmová výhra, každý nějak přispěl. Někdo dal gól, jiný se srážel, další skvěle bránil. Každý udělal něco pozitivního pro tým, a proto jsme vyhráli," dodal.

2. kolo play off NHL:
Východní divize - 4. zápas:
NY Islanders - Boston 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Branky: 27. Palmieri, 54. Barzal, 59. Cizikas, 60. Pageau - 24. Krejčí (Pastrňák). Střely na branku: 34:29. Diváci: 12.000 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Barzal, 2. Palmieri, 3. Varlamov (všichni NY Islanders). Stav série: 2:2.
Centrální divize - 4. zápas:
Tampa Bay - Carolina 6:4 (1:0, 4:4, 1:0)
Branky: 30. a 40. Stamkos, 35. a 47. Kučerov (na druhou Palát), 15. B. Point (Palát), 38. T. Johnson - 25. T. Teräväinen, 26. Fast, 31. D. Hamilton, 33. Slavin. Střely na branku: 26:25. Petr Mrázek odchytal za Carolinu 57 minut a 14 sekund, inkasoval šest branek z 26 střel a úspěšnost zásahů měl 76,9 procenta. Diváci: 13.773 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Stamkos, 2. Kučerov, 3. B. Point (všichni Tampa Bay). Stav série: 3:1.

Reklama