Hlavní obsah

Boston - NY Islanders 4:5Stav série 2:3Fantastický Pastrňák řádil v NHL jako uragán, trefil se i Krejčí

Boston/Praha

Český snajpr David Pastrňák řádil v duelu 2. kola play off NHL. Útočník Bostonu vstřelil do sítě NY Islanders dvě branky a přidal i jednu asistenci, jednou se trefil i jeho krajan David Krejčí, přesto Bruins pátý zápas série prohráli 4:5. Od konce sezony je tak dělí jediná porážka. Ve druhém utkání vyhrál Montreal nad Winnipegem 3:2 v prodloužení a celou sérii ovládl 4:0 na zápasy.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Je to tam! Český útočník Bostonu David Pastrňák oslavuje svůj gól v utkání 2. kola play off NHL proti NY Islanders.

Článek
Fotogalerie

Pastrňák začal své galapředstavení už ve druhé minutě, kdy trefil horní růžek branky a komentátor jen nadšeně křičel: „David Pastrňák skóruje!" Ještě do první přestávky však hosté Barzalem v přesilovce srovnali a na začátku druhé třetiny šli v další početní výhodě dokonce do vedení.

Ve 28. minutě se „Pasta" proměnil do role asistenta, když posunul puk rozjetému Marchandovi. Ten se zbavil obránce, oklamal gólmana a zasunul touš do prázdné branky. Fanoušci Bruins šíleli nadšením. Do konce druhé části hry však domácí ještě dvakrát inkasovali a z branky se předčasně pakoval gólman Tuukka Rask.

Ani jeho náhradník Jeremy Swayman však Ostrovany nezabrzdil a inkasoval po necelých dvou minutách třetí třetiny. Za stavu 2:5 to s Bruins nevypadalo vůbec dobře. Boston však duel nezabalil a rozjel parádní finiš, kdy hrály hlavní roli jeho české hvězdy. Při přesilovce nejprve Pastrňák trefou z kruhu snížil na 3:5. Následně skóroval i David Krejčí jenž pohotovou dorážkou procpal puk za záda Varlamova. Tím ale stíhací jízda Bruins skončila a zápas prohráli 4:5. V sérii pak Boston nabral manko 2:3 na zápasy.

„Škoda, že jsem neměli ještě pár dalších minut na vyrovnání," říkal po utkání zklamaný Pastrňák. „Je to frustrující, že jsme zápas nezvládli. Nedá se nic dělat. Musíme to pustit z hlavy a soustředit se na jediný cíl. Naším hlavním úkolem je připravit se na šestý zápas. Myslím, že jsme byli tentokrát lepším týmem, ale prostě nám to nevyšlo. Tak se musíme připravit na další utkání."

Jasno ohledně postupu je už v souboji mezi Montrealem a Winnipegem. Canadiens vedli po první třetině 2:0, pak sice o náskok přišli a zápas dospěl do prodloužení, tam ale Montreal urval klíčovou výhru. Po 99 sekundách se trefil Tyler Toffoli a rozhodl nejen o vítězství, ale i postupu do semifinále.

2. kolo play off NHL:
Severní divize - 4. zápas:
Montreal - Winnipeg 3:2 v prodl. (2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)
Branky: 9. E. Gustafsson, 20. Lehkonen, 62. Toffoli – 22. a 26. Stanley. Střely na branku: 42:16. Diváci: 2500 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Toffoli (Montreal), 2. Stanley (Winnipeg), 3. Lehkonen (Montreal). Konečný stav série 4:0.
Východní divize - 5. zápas:
Boston - New York Islanders 4:5 (1:1, 1:3, 2:1)
Branky: 2. a 44. Pastrňák, 28. Marchand (Pastrňák), 55. Krejčí – 19. Barzal, 25. Palmieri, 35. Josh Bailey, 37. Eberle, 42. B. Nelson. Střely na branku: 44:19. Diváci: 17.400. Hvězdy zápasu: 1. Josh Bailey (New York Islanders), 2. Pastrňák, 3. Marchand (oba Boston). Stav série 2:3.

Reklama

Související témata: