Hlavní obsah

Brind'Amour zůstane trenérem hokejistů Caroliny další tři roky

Raleigh

Trenérem hokejistů Caroliny v NHL bude i v následujících třech letech Rod Brind'Amour. Padesátiletý někdejší hvězdný kanadský útočník se s vedením Hurricanes dohodl na prodloužení smlouvy, která mu po sezoně vypršela. Na klubovém webu to oznámil generální manažer Don Waddell.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Kouč Caroliny Rod Brind'Amour dává pokyny svým svěřencům v zápase s Tampou Bay.

Článek

V prvních třech sezonách Brind'Amour s týmem vždy došel do play off. Letos Carolina, za niž nastupovali také brankář Petr Mrázek a útočník Martin Nečas, vyhrála v základní části Centrální divizi, ale ve vyřazovací části vypadla ve druhém kole po porážce s obhájci Stanley Cupu z Tampy Bay. Vloni bylo konečnou Hurricanes první kolo, předloni, kdy po Brind'Amourově příchodu ukončili devítileté čekání na postup do play off, až finále Východní konference.

Jako hráč Brind'Amour s Carolinou vyhrál Stanley Cup v roce 2006, čtyři roky předtím byl ve finále. V letech 2006 a 2007 získal Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka ligy, nyní může přidat i ocenění jako kouč, protože je jedním z finalistů hlasování o Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra soutěže. Dalšími kandidáty jsou Joel Quenneville z Floridy a Dean Evason z Minnesoty.

Reklama