Hlavní obsah

Philadelphia získala beka Ristolainena z Buffala za Hägga

Philadelphia

Finský hokejový obránce Rasmus Ristolainen se stěhuje v NHL z Buffala do Philadelphie výměnou za švédského zadáka Roberta Hägga, právo výběru v prvním kole dnešního draftu na 14. pozici a ve druhém kole v roce 2023. Flyers ve čtvrtek opustil zadák Shayne Gostisbehere, jenž zamířil do Arizony spolu s výběry ve 2. a 7. kole draftu v příštím roce za budoucí vyrovnání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Finský reprezentant Rasmus Ristolainen mění v NHL dres. bude hrát za Philadelphii.

Článek

Šestadvacetiletý Ristolainen má ještě na nadcházející sezonu platnou šestiletou smlouvu na 32,6 milionu dolarů. Sabres si jej vybrali v roce 2013 jako osmičku draftu. V NHL má na kontě 542 zápasů a 245 bodů za 46 branek a 199 asistencí. V play off si ještě nezahrál.

Stejně starý Hägg je v polovině dvouletého kontraktu na 1,6 milionu dolarů. Flyers po něm sáhli v roce 2013 na draftu ve druhém kole na 41. pozici. V NHL sehrál 236 duelů a nasbíral 47 bodů za 13 gólů a 34 přihrávek. Ve 14 duelech play off zaznamenal tři asistence.

Philadelphia minul týden získala také beka Ryana Ellise za obránce Philippea Myerse a centra Nolana Patricka, který se následně přesunul do Vegas za Codyho Glasse.

Reklama

Související témata: