Hlavní obsah

Islanders podepsali s obráncem Pelechem smlouvu na osm let

New York
Aktualizováno

Osmiletou smlouvou si New York Islanders pojistili kanadského obránce Adama Pelecha. Brzy sedmadvacetiletý hokejista si podle zámořských médií díky kontraktu vydělá 46 milionů dolarů. Výrazně si polepší, neboť dosavadní čtyřletá smlouva mu zajišťovala celkový příjem 6,4 milionu dolarů. V balíku bude i obránce Darnell Nurse uzavřel v NHL osmiletou smlouvu s Edmontonem, která začne platit v sezoně 2022/23 a vynese mu 74 milionů dolarů. Pro kanadského hokejistu to znamená výrazné vylepšení podmínek, dosavadní kontrakt s Oilers mu podle médií zajišťoval roční plat 5,6 milionu.

Foto: Profimedia.cz

Osmiletou smlouvou si New York Islanders pojistili kanadského obránce Adama Pelecha.

Článek

Pelech nastupuje za Islanders celou dosavadní kariéru v NHL. V uplynulých dvou sezonách pomohl týmu k postupu do semifinále Stanleyova poháru, v němž newyorský celek pokaždé ztroskotal na pozdějším držiteli trofeje Tampě Bay.

Obránce Nurse prodloužil smlouvu v Edmontonu, vydělá si 74 milionů dolarů a zařadí se mezi nejlépe placené zadáky v lize. Šestadvacetiletý bek byl v roce 2013 sedmičkou draftu. Za sedm sezon v Oilers odehrál 406 zápasů s bilancí 45 branek a 112 asistencí. V play off přidal 21 utkání, je vicemistrem světa z roku 2019.

Nurse je v krátké době druhým hráčem Edmontonu s osmiletou smlouvou. Na konci června podepsal v klubu dlouhodobý kontrakt na 41 milionů dolarů útočník Ryan Nugent-Hopkins.

Reklama