Hlavní obsah

Pastrňák v regálech amerických supermarketů. Z přezdívky je obchodní značka

Přezdívka největší české hokejové hvězdy Davida Pastrňáka doslova volala v zámoří po komerčním využití, které se nyní stává realitou. Pastrňák, přezdívaný „Pasta“ (v angličtině těstoviny), má nyní v obchodech svoji speciální edici těstovin.

Foto: Brian Fluharty, Reuters

David Pastrňák v zápase proti New York Rangers

Článek

Útočník Bostonu Bruins se netají tím, že jeho nejoblíbenějším jídlem před zápasy NHL jsou právě těstoviny s omáčkou bolognese. Teď si bude moct koupit vlastní verzi, která se bude pod názvem „Pasta pasta" prodávat v supermarketovém řetězci Stop & Shop.

Vedle nudlí půjde do prodeje i limitovaná edice penne, která se bude prodávat za 88 centů, tedy s cenovkou se stejnými čísly, jaké nosí 25letý rodák z Havířova na dresu. Výtěžek půjde na podporu výzkumu rakoviny u dětí v institutu Dana Farber.

„Chtěl jsem využít pozice, jakou mám. Pro mě je to maličkost, a přitom můžu hodně pomoct. A já jsem chtěl být nápomocen, obzvlášť, když jde o děti," citují českého reprezentanta stránky NHL.

Na černozlaté krabici od těstovin je fotka Pastrňáka s jeho podpisem a logem Bruins. Pastrňák donesl prý své těstoviny na úterní trénink a o produkt s jeho podobiznou byl velký zájem. „Hned zmizely, ve středu musím přinést další," hlásil.

„Mám rád všechny druhy pasty. Snažím se to střídat. Nejoblíbenější jsou samozřejmě penne, ale můžou to být jakékoliv, hlavně že je na tom bolognese. Začnu teď jíst Pasta pasta, přinesu to našemu kuchaři, aby to připravil, samozřejmě s bolognese. Přidám trochu alfreda a trochu pesta. Asi to nezní moc lákavě, ale chutná to neuvěřitelně," prozradil Pastrňák.

Reklama

Související témata:
Těstoviny