Hlavní obsah

Útočník Raška se přesunul z přípravy San Jose na farmu do AHL

San Jose/Praha

Český hokejový útočník Adam Raška byl poslán z přípravného kempu celku San Jose Sharks na farmu do týmu San Jose Barracuda do nižší AHL. Dvacetiletý odchovanec Kopřivnice, jehož Sharks draftovali loni v sedmé kole na 201. místě, v uplynulých dvou sezonách působil v Rimouski v juniorské QMJHL.

Foto: www.hcocelari.cz

Adam Raška byl poslán na farmu.

Článek

V přípravě nastoupil Raška za Sharks ve třech zápasech a zaznamenal gól a asistenci. Měl bilanci dvou kladných bodů v účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech, šestkrát vystřelil na branku a připsal si celkem 17 hitů.

Minulý ročník začal v extraligovém Třinci, za který ve dvou zápasech nebodoval. Dalších 11 duelů sehrál za prvoligový Frýdek-Místek a připsal si jednu asistenci. Na přelomu roku se představil na mistrovství světa dvacítek v Edmontonu a potom se vrátil do Rimouski.

V juniorské QMJHL měl kontě za dvě sezony 57 duelů v základní části a 46 bodů za 25 branek a 21 asistencí. V osmi duelech play off skóroval třikrát a přidal tři přihrávky. V extralize sehrál za Třinec celkem 11 utkání a vstřelil jednu branku.

Reklama