Hlavní obsah

Hertl si premiéru v NHL užil, byl šťastný za výhru i za bod

Český hokejový talent Tomáš Hertl si premiéru v NHL v dresu San Jose užil a také svým vystoupením v zámoří zaujal. Devatenáctiletý útočník pomohl jednou asistencí k výhře Sharks nad Vancouverem 4:1 a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Tomáš Hertl ze San Jose se snaží zasáhnout puk před brankářem Phoenixu Thomasem Greissem.

Článek

"Cítím se velice dobře, jsem strašně šťastný. První zápas, první bod a vítězství," řekl Hertl ve videorozhovoru na oficiálních stránkách Sharks. Byl vůbec prvním teenagerem, který nastoupil v sestavě San Jose v úvodním utkání sezóny od roku 2006, kdy hrál v tak mladém věku Marc-Edouard Vlasic.

Hertl nastoupil v elitní formaci s Joem Thorntonem a ve 26. minutě si připsal asistenci u vyrovnávací branky Brenta Burnse. Ve středním pásmu zachytil puk, předal jej na modré čáře Burnsovi, který prostřelil Roberta Luonga.

Potvrdil formu z přípravy

Na ledě strávil Hertl přes 16 minut a potvrdil formu z přípravy, kde si připsal tři branky a jednu asistenci. Premiéra ve slavné soutěži českého mladíka nijak nesvazovala. "Nejsem nikdy nervózní. Užívám si každý zápas, je to zábava," uvedl Hertl, který už má za sebou dvě sezony v extralize v dresu Slavie a také start na letošním mistrovství světa ve Stockholmu.

Hertl si připsal i dva hity a především náraz Christophera Taneva na mantinel nadchl fanoušky. "Já mám rád hity. V NHL je to rychlé, srazit se a zase rychle zpátky," prohlásil. Ostrý zápas slavné soutěže podle Hertla byl o poznání těžší než přípravné duely. "V přípravě to bylo snadnější. NHL je velice rychlá a tvrdá," dodal Hertl.

Výkon spoluhráče ocenila i hvězda Sharks Thornton. "Říkalo se o něm, že je velký, rychlý a má skvělou střelu. Ale dokud to člověk nevidí na vlastní oči, tak neví. Hrál opravdu skvěle v prvním zápase," prohlásil Thornton.

Reklama

Související témata: