Hlavní obsah

Jágr a spol. pálili ze všech pozic, vítězný gól ale znovu nepřišel. Musíme něco změnit, láteřil kouč Ďáblů

Winnipeg

Svého soupeře přestříleli, zkoušeli to ze všech pozic, ale brankář Winnipegu Al Montoya nakonec čisté konto udržel. Hokejisté New Jersey Devils ani na šestý pokus v nové sezóně nevyhráli a jejich trenér Peter DeBoer si po porážce 0:3 lámal hlavu s tím, co v příštích zápasech změnit. Ďáblové mají nůž na krku a potřebují se odrazit k lepším výsledkům.

Foto: Trevor Hagan, ČTK/AP

Patrik Eliáš (vpředu), Anton Volchenkov (28) a Blake Wheeler (26) z Winnipegu bojují o kotouč.

Článek

Na ledě Winnipegu sehráli hráči Devils další vyrovnaný zápas. Domácího gólmana, který tentokrát hájil branku Jets místo Ondřeje Pavelce, ale nepřekonali. Šancí přitom Ďáblové měli dostatek.

Jaromír Jágr měl tři příležitosti, Patrik Eliáš dvě. Střelecké štěstí zkoušeli i Marek Židlický s Rostislavem Oleszem, jenže všichni marně. „Je to frustrující. Jsme blízko, hrajeme vyrovnané zápasy, ale chybí tomu rozhodující gól. Musíme najít cestu, jak z této krize ven," netajil po nedělním zápase brankář New Jersey Cory Schneider.

Devils vytěžili z šesti utkání jen tři body a trenér Peter DeBoer si láme hlavu nad tím, jak příště naplno bodovat. „Je to velké zklamání. Poslední dva góly jsme dostali při power play, nám tam bohužel nic nepadá. Je potřeba něco změnit. Zkoušeli jsme trochu protočit sestavu, ale nic takového zatím nepomáhá," posteskl si DeBoer.

Marná byla snaha českých útočníků. Jaromír Jágr strávil na ledě 19 minut a 44 sekund, zdaleka nejvíc v dosavadním průběhu sezóny. Patrik Eliáš odehrál ještě o více než minutu déle, Marek Židlický byl zase s 23 minutami v dresu Ďáblů rekordmanem na hrací ploše.

Na druhé straně se přitom blýskl dvěma přihrávkami Michael Frolík. Další z řady kladenských odchovanců přitom odehrál 10 minut a 13 sekund.

„Celý tým hrál výborně. Soupeři jsme nedovolili dorážet střely a sami jsme byli dostatečně důrazní. Pojistku jsme sice přidali až v poslední minutě, ale vyhrát jsme si zasloužili," tvrdil hrdina Winnipegu Al Montoya, s devatenácti zákroky nejlepší hráč utkání.

Reklama

Související témata: