Hlavní obsah

Česká šikovnost: Hudler si povodil bránící Los Angeles a připravil vítězný gól

Los Angeles

Český hokejista Jiří Hudler prožívá parádní vstup do sezóny. Jako jediný hráč v celé NHL bodoval v každém zápase, v němž nastoupil, a se čtyřmi góly a sedmi asistencemi se probil už do elitní desítky bodování NHL. Při pondělní výhře Calgary v Los Angeles 3:2 navíc parádně naservíroval svému spoluhráči TJ Brodiemu vítězný gól.

Foto: Reuters

Hokejisté Calgary Flames (zleva) Sean Monahan, Jiří Hudler, Mike Cammalleri a Dennis Wideman

Článek

Hudler už si připsal asistenci u prvního gólu Flames, ale ještě lepší kousek předvedl třicet sekund před koncem, kdy měl při přesilové hře jeho tým jedinečnou šanci zápas rozhodnout. Koncovku normální hrací doby nervózně sledoval z trestné lavice Anže Kopitar a doufal, že jeho prohřešek zůstane nepotrestán.

Nakonec ale opouštěl trestnou lavici před vypršením trestu. Jiří Hudler si totiž zajel za bránu Kings, nečekanou rychlou změnou směru obelstil bránící čtveřici domácího týmu a přesným bekhendovým pasem našel v ideální pozici Brodieho.

„Jiří Hudler kouzlil celý zápas. Ale podívejte se na tohle, všichni si myslí, že přihraje zpoza brány z jedné strany, ale on poslal bekhendovou přihrávku z té opačné," rozplýval se nad kouskem českého reprezentanta komentátor zápasu z americké televize FOX Sports.

Brodie pak parádní přihrávku svého spoluhráče zužitkoval, když přesně trefil odkryté místo u tyče rozhozeného brankáře Quicka.

„Puk trošku skákal, tak jsem si dával pozor, aby mně neutekl. Viděl jsem, že je Quick dole u pravé strany, tak jsem to napálil k té druhé, kde byl navíc Huds (Hudler), aby to případně mohl dorazit," okomentoval vítěznou trefu její autor.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články