Hlavní obsah

Příšerné, ulevil si McLellan nad bývalou chloubou Žraloků a od Hertla a spol. chce nápravu

Pořádně vytočený byl po prohře 1:3 na ledě Minnesoty kouč hokejistů San Jose Todd McLellan. Těžko říct, jestli mu víc vadil uznaný první gól domácích, nebo impotentní hra Žraloků v přesilových hrách, ve kterých vyšli už potřetí za sebou naprázdno a i proto stejný počet utkání čekají na vítězství.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Hertl (vlevo) brankáře Minnesoty Joshe Hardinga nepřekonal.

Článek

Minnesotu poslal do vedení ve 24. minutě dorážkou do odkryté klece útočník Zach Parise. Jeho trefě však předcházel střet Jasona Pominvillea s gólmanem Sharks Anttim Niemim na hranici brankoviště, po kterém zůstal Niemi na chvíli ležet na ledě.

„Úplně odlišná interpretace od té, která mi byla vysvětlena ve Winnipegu," čertil se McLellan a narážel tak na situaci z měsíc starého zápasu jeho týmu proti Jets. Tehdy za stavu 4:4 skóroval v prodloužení Tommy Wingels, sudí však gól neuznali, neboť viděli předchozí kontakt s brankářem Ondřejem Pavelcem.

„Budu se dožadovat vysvětlení, než se nám něco podobného přihodí potřetí," vyhlašuje McLellan. „Myslím, že jsem byl sražen. Nevím, kde k tomu došlo, nebo jestli to bylo úmyslné, ale každopádně to ovlivnilo hru," tvrdil Niemi, jemuž prý rozhodčí uznání gólu vysvětlili tím, že ke kontaktu došlo mimo brankoviště.

Za šest let nebyl z přesilovek tolik zklamaný

Žraloci sice diktovali po většinu duelu tempo hry, domácí přestříleli 38:13, prosadili se ale jen jednou zásluhou Marleaua. I proto, že už potřetí za sebou nevyužili přesilovku, i když v Minnesotě jich měli k dispozici čtyři.

„Byly příšerné. Nevím, jestli jsem za šest let byl ze hry v přesilovkách tak zklamaný, jako jsem právě teď. A jsem si jistý, že zklamaní jsou z nich i samotní hráči," prohlásil McLellan a připomněl, že právě hra v početní převaze bývala chloubou Sharks, ze které soupeřům vždy hrozilo nebezpečí.

Teď se v nich však souží a trenér požaduje pořádné zlepšení od svých klíčových hráčů. Včetně Tomáše Hertla, jenž figuruje v jedné ze dvou přesilovkových formací. „Rád bych viděl dva tři hráče, aby se toho ujali, pohnuli se. Protože současná hra naši početní výhodu spíš zabíjí."

Reklama

Související témata: