Hlavní obsah

NHL má nový rekord. Brankář Edmontonu Scrivens deptal útočníky Žraloků, chytil všech 59 střel

Edmonton

Rekordní zápis do statistik zámořské NHL si ve středečním utkání proti San Jose Sharks připsal gólman Edmontonu Ben Scrivens. Strážce tyčí posledního týmu Západní konference nedovolil útočníkům soupeře skórovat, pochytal všech 59 střel, vysloužil si ovace diváků a pochopitelně byl vyhlášen první hvězdou utkání. „Smekám, tohle jsem v životě neviděl,“ tvrdil po utkání kouč poražených Žraloků Todd McLellan.

Foto: Candice Ward, Reuters

Pozorný brankář Edmontonu Ben Scrivens v utkání se San Jose.

Článek
Fotogalerie

Je to sotva dva týdny, co Edmonton získal brankáře Bena Scrivense z Los Angeles. Teď se mohou funkcionáři Oilers plácat po ramenou, jak skvělou výměnu udělali. Sedmadvacetiletý Scrivens totiž 59 úspěšnými zákroky překonal dosavadní rekord soutěže, který držel Mike Smith z Phoenixu. Ten v dubnu 2012 chytil 54 střel v duelu s Columbusem.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Po zápase , který Edmonton vyhrál 3:0, se na Scrivense hrnuly gratulace ze všech stran. „Klobouk dolů před jeho výkonem, byl fantastický. Tohle jsem ještě neviděl, kdybychom měli sto střel, všechny by chytil," tvrdil trenér San Jose Todd McLellan.

Scrivens zastavil 20 střel v první třetině, 22 pokusů Žraloků ve druhé a 17 ran ve třetí části. „Myslel jsem si, že naši hráči budou trochu lépe bruslit. Oni se místo toho dívali na Benův zápas," příliš netěšilo kouče Oilers Dallase Eakinse. „Bylo neuvěřitelné něco takového sledovat. Teď se ve mně mísí dva pocity - jsem hrdý na výkon brankáře, zároveň však trochu naštvaný na šílenou hru naší defenzivy," dodal.

Gólman Edmontonu svůj výkon nechtěl přeceňovat. „Měl jsem příšernou rozcvičku," vtipkoval po utkání. „Ale nakonec se z toho vyklubal jeden z večerů, kdy jste opravdu šťastní. Každá nula je zásluhou celého týmu, ale musím uznat, že při mně stálo několikrát velké štěstí," uvedl sedmadvacetiletý Scrivens.

Olejáři jsou i přes třetí výhru v řadě pořád druhým nejhorším celkem NHL a patří jim poslední 14. místo v Západní konferenci.

Reklama

Související témata: