Hlavní obsah

Jágr touží napsat s Ďábly velký příběh, na který se bude vzpomínat

New York

Už nemají kam couvnout. Hokejisty New Jersey čeká v zámořské NHL posledních deset zápasů základní části, během kterých se pokusí smazat pětibodovou ztrátu na pozice zajišťující play off. Hráči si dobře uvědomují, že situaci už nemají ve svých rukách, předem se ale nevzdávají. „Bylo by to něco, na co by se vzpomínalo,“ říká útočník Ďáblů Jaromír Jágr.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Jaromír Jágr a brankář Martin Brodeur z New Jersey.

Článek

7. Columbus 80 bodů. 8. Detroit 80 bodů. 9. Washington 80 bodů. 10. Toronto 80 bodů. Tak našlapaná je tabulka Východní konference okolo osmého, posledního postupového místa do vyřazovacích bojů. Devils na něj aktuálně z jedenáctého místa ztrácejí pět bodů.

„Bez ohledu na to, co se nakonec stane, se budeme snažit zůstat ve hře, co nejdéle to bude možné. Prostě zůstat naživu. Půjdeme zápas od zápasu, ale bude potřeba jich vyhrát opravdu hodně. Když ne všech deset, tak ne o moc méně," připouští nelehkou úlohu gólman Martin Brodeur.

A přiznává, že New Jersey bude potřebovat pomoc i od ostatních týmů. „Hlavně se ale musíme přičinit my sami. Pokud tomu tak nebude, budeme venku rychleji, než si myslíme," říká brankář, který v dresu Ďáblů vyhrál tři Stanley Cupy.

Proti komu ještě New Jersey v základní části nastoupí:
28. březnaPhoenixdoma
30. březnaNY Islandersvenku
1. dubnaFloridadoma
2. dubnaBuffalovenku
5. dubnaWashingtondoma
6. dubnaCarolinavenku
8. dubnaCalgarydoma
11. dubnaOttawavenku
12. dubnaNY Islandersdoma
13. dubnaBostonvenku

„Ani vítězství ve všech deseti duelech nám sice play off nemusí zaručit, stále by nám ale tolik výher dávalo dobrou šanci," tvrdí Jaromír Jágr a na nevýhodnou pozici si ani v náznaku nestěžuje. „Protože jsme si to způsobili sami. Kdybychom na začátku sezóny vyhráli víc zápasů, nemuseli jsme teď být v takové situaci," říká s 60 kanadskými body nejproduktivnější hráč Devils v této sezóně.

„Na druhou stranu teď máme příležitost napsat velký příběh, pokud play off uděláme. Což je přinejmenším vzrušující. Takhle na to tedy koukám já, bylo by to něco, na co by se vzpomínalo. Něco speciálního. Stejně bych do play off radši šel s deseti výhrami v zádech," usmál se Jágr.

Kouč Devils Pete DeBoer si po středečním tréninku postěžoval na rozdělení týmů do konferencí, které platí od této sezóny. Zatímco na Západě hraje jen čtrnáct mužstev, na Východě o dvě více. I proto je prý ve Východní konferenci dostat se do play off složitější. „Nelíbí se mi to a pořád to nedokážu pochopit. Kdyby mi to někdo byl schopen vysvětlit, pravděpodobně bych se cítil mnohem líp."

Postoupí hokejisté New Jersey letos do play off?
Ano
36,6 %
Ne
63,4 %
Celkem hlasovalo 28075 čtenářů.

Reklama

Související témata: