Hlavní obsah

Talentovaný Palát by se mohl po zranění vrátit do sestavy Tampy Bay

Tampa Bay

Trenérský tým Tampy Bay věří, že bude mít už v dnešním třetím zápase čtvrtfinále Východní konference na ledě Montrealu k dispozici českého útočníka Ondřeje Paláta. Nejproduktivnější hráč Lightning utrpěl na začátku třetí třetiny středečního prvního souboje (4:5 v prodloužení) v domácí hale nespecifikované zranění v horní části těla. V sobotu už ale trénoval a strávil na ledě 45 minut.

Foto: Kim Klement, Reuters

Ondřej Palát z Tampy Bay se raduje z gólu, který vstřelil Torontu.

Článek

Palát byl na ledě s náhradníky, útočníkem Cedrikem Paquettem a gólmanem Kristersem Gudlevskisem. „Cítil jsem se dobře, byl to dobrý trénink. O startu se rozhodne až před zápasem,“ řekl Palát pro server nhl.com.

Možný kandidát nominace na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL, který hraje v elitní formaci a nastupuje na přesilovky i oslabení, chyběl v pátečním druhém duelu při porážce 1:4. „Je jedním z našich nejlepších hráčů,“ potvrdil asistent trenéra Tampy Bay Rick Bowness, že Palátova absence je velkou ztrátou.

Účastník únorových olympijských her v Soči ještě v minulém ročníku dostal příležitost v dresu Lightning jen ve 14 duelech a připsal si čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí. Teď v základní části nasbíral v 81 zápasech 59 bodů za 23 gólů a 36 přihrávek, díky čemuž byl nejproduktivnějším hráčem ze současného kádru. O dva body více si připsal Martin St. Louis, který ale přestoupil do New York Rangers.

„Nezáleží, jestli je to nováček nebo hráč s pětiletými zkušenostmi. Je to skvělý hokejista. Je to jeden z těch hráčů, na které se podíváte a řeknete: 'S tímhle hráčem můžeme vyhrát. S ním můžeme vyhrát Stanley Cup'. Bude užitečnou posilou,“ věří Bowness, že Palát nebude v sestavě chybět.

Reklama

Související témata: