Hlavní obsah

Chára znovu aspiruje na Norrisovu trofej pro nejlepšího obránce NHL

Zdeno Chára, kapitán hokejistů Bostonu, Duncan Keith z Chicaga a Shea Weber z Nashvillu se budou na červnovém galavečeru NHL v Las Vegas ucházet o Norrisovou trofej pro nejlepšího obránce soutěže. Jména trojice finalistů zveřejnili v pondělí zástupci NHL.

Foto: Winslow Townson, ČTK/AP

Zdeno Chára (vpravo) z Bostonu při výměně názorů s detroitským Brendanem Smithem.

Článek

Chára, držitel ocenění z roku 2009, byl v nejužší nominaci už šestkrát. V základní části uplynulé sezóny se obrovitý slovenský zadák umístil v nejlepší desítce obránců v počtu vstřelených gólů (17), hodnocení plus/mínus (+25), v počtu gólů v přesilovkách (10) a vítězných gólů (3). Na ledě strávil v průměru 24,39 minuty za zápas, což je o téměř tři minuty víc než další z jeho spoluhráčů z Bostonu.

Keith, dvojnásobný finalista, jenž získal trofej v roce 2010, kraloval v této sezóně obráncům s 55 asistencemi, v kanadském bodování byl mezi beky druhý s 61 body. Hokejistům Chicaga dominoval s průměrem 24,38 minuty na ledě na zápas.

Weber, jenž se o Norrisovu trofej v minulosti neúspěšně ucházel dvakrát, byl nejlépe střílejícím obráncem (23 gólů). V kanadském bodování nasbíral 56 bodů, čímž stanovil nový rekord klubu mezi obránci a ve druhé sezóně za sebou byl i nejlepším kanonýrem Nashvillu.

Reklama

Související témata: