Hlavní obsah

Žádné Finsko. Zámorský podepsal smlouvu s finalistou Stanley Cupu. Prosadí se v Rangers?

New York
Aktualizováno

Hokejový obránce Petr Zámorský zažívá chvíle velkého vzestupu. Z české extraligy nakonec podle všeho zamíří do týmu finalisty tohoto ročníku NHL! Bek podepsal dvouletou dvoucestnou smlouvu s New York Rangers. Informoval o tom na svém twitterovém účtu hokejový expert Darren Dreger z televizní stanice TSN. Potvrdil to hráčův agent Robert Spálenka. Je ovšem otázkou nakolik bude Zámorský v celku využitý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Petr Zámorský s cenou pro nejlepšího obránce extraligové sezóny.

Článek

"Rangers Petra sledovali delší dobu. Poté, co na mistrovství světa potvrdil své kvality, jsme začali jednat a v posledních dnech vše doladili," řekl Spálenka ze společnosti Sport Invest, která reprezentačního beka zastupuje.

Exzlínský obránce nebyl draftován. Přesto ale může vstoupit na zámořskou scénu, mohl podepsat smlouvu s kterýmkoli klubem NHL. Podle amerických médií lze očekávat, že v příští sezóně zřejmě začne v nižší AHL na farmě v Hartfordu. Ale všechno může být ještě trochu jinak.

Součástí dohody s Rangers je, že pokud se v přípravě neprosadí do hlavního týmu, místo na farmě bude mít možnost hrát ve Finsku za Blues Espoo, se kterým po zisku titulu se Zlínem původně dohodl na angažmá. "Bude záležet na jeho rozhodnutí," řekl Spálenka, podle kterého byla jednání složitější právě proto, že Zámorský podepsal kontrakt s klubem ze severu Evropy. "Vychoval jej Zlín, a proto jsme chtěli, aby odstupné od NHL dostal on. Nakonec došlo k dohodě mezi všemi stranami," dodal Spálenka.

Zámorského nový klub zatím v boji o Stanley Cup prohrává s Los Angeles 0:3 na zápasy. "Jsem zvědav, jestli bude hrát zápas číslo čtyři. Jestli odletí do tří hodin, tak stihne rozbruslení," poznamenal vtipně k Zámorského čerstvému kroku  na sociálních sítích v zámoří působící český hokejista Michal Jordán.

Zámorský si v minulých dnech dopřál start na MS inline hokejistů v Pardubicích. Závěr bojů o Stanley Cup teď pro něj u televize může dostat novou příchuť...

Jednadvacetiletý obránce má za sebou vydařenou sezónu, kterou zakončil premiérovou účastí na mistrovství světa. Za Zlín odehrál v extralize tři sezóny s bilancí 16 gólů a 20 asistencí ze 118 zápasů.

Prosadí se Zámorský v příští sezóně do týmu Rangers?
Ano
61,5 %
Ne
38,5 %
Celkem hlasovalo 6500 čtenářů.

Reklama

Související témata: