Hlavní obsah

Bývalý hráč Vítkovic jako první Australan prošel draftem NHL

Útočník Nathan Walker byl v sobotu jako první Australan v historii draftován týmem hokejové NHL. Dvacetiletý levý křídelník má za sebou i zkušenosti z české extraligy, ve které před odchodem do zámoří nastupoval jako první zástupce své země za Vítkovice.

Foto: Profimedia.cz

Nathan Walker (vlevo) slaví gól proti Spartě s tehdejšími spoluhráči z Vítkovic Lukášem Klimkem a Jiřím Burgrem.

Článek

Walker, který strávil v juniorském týmu a áčku ostravského celku dohromady šest let, přesídlil do Ameriky v roce 2012. Před minulou sezónou absolvoval tréninkový kemp s hokejisty Washingtonu a poslední ročník odehrál v AHL za Hershey s bilancí pěti branek a šesti asistencí ve 43 duelech.

V posledních dvou draftech si Walkera žádný tým nevybral a tentokrát měl poslední šanci, jinak by mohl do NHL zamířit jen jako volný hráč. Nakonec si však australského reprezentanta vybrali právě Capitals celkově jako 89. hráče v pořadí.

"U nás doma z toho šílíme, nemám slov. Chtěl bych poděkovat všem za jejich podporu a milá slova, moc to pro mě znamená, děkuji," napsal Walker po draftu na twitteru.

Rodák z Cardiffu v říjnu 2011 nejen jako první Australan nastoupil v české extralize, ale stal se zároveň prvním hráčem svého kontinentu, který okusil nejvyšší soutěž v Evropě.

Reklama