Hlavní obsah

Jágr si povodil kanadského obra jednou rukou. Nechápal jsem, co se děje, žasl talent Flyers

Philadelphia

Měří přes dva metry, váží víc než metrák a v hokejové NHL na něj nejspíš čeká zářivá budoucnost. Jak se ale urostlý obránce Philadelphie Samuel Morin v přípravném duelu proti New Jersey sám přesvědčil, má se ještě co učit, aby si zvykl na NHL.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Jaromír Jágr (68) při tréninku New Jersey před novou sezónou NHL.

Článek

Morin nastoupil v obranné dvojici s Shaynem Gostisbeherem, vyslal dvě střely na bránu a přispěl k hladké výhře svého týmu 4:0. Už v devatenácti letech si dělá zálusk na první tým Flyers. „Myslím si, že už jsem blízko," věří si mladík, jehož si Philadelphia vybrala loni v prvním kole draftu.

„Jenže být blízko a být skutečně připravený, v tom je velký rozdíl. Nechte to na skvělém Jaromírovi Jágrovi, který během utkání Morinovi připomněl, že NHL je něco úplně jiného než juniorská QMJHL, kam nejspíš obránce zamíří na další sezónu," tlumil sebevědomí kanadského mladíka zámořský server nj.com.

Má se ještě co učit

Narážel na situaci ze závěru zápasu, kdy si veterán Jágr sjel z pravého kruhu pro vhazování k bráně Flyers, Morin se ho snažil bránit, jenže kladenský matador si ho zkušeně odstavil levou rukou a pravou rukou dokázal vytvořit gólovou šanci.

Morin nemohl uvěřit, co se mu přihodilo. „Nechápal jsem. Co se to tady sakra děje? říkal jsem si. Jágr je prostě skvělý. Výborně si umí krýt puk. V juniorech velmi snadno vyhrávám souboje jeden na jednoho. Jsem větší a silnější než soupeři. Vidím ale, že na téhle úrovni budu muset makat ještě mnohem víc. Jágrovi je skoro 45 let a na puku je neskutečně silný," uznal mladý Kanaďan.

Reklama

Související témata: