Hlavní obsah

Rivalita v NHL: Fanoušek Montrealu použil laser, hráč Bostonu pokutován za „masturbaci“

Souboje Bostonu Bruins s Motrealem Canadiens patří k těm nejvypjatějším v NHL. Výjimkou nebylo ani čtvrteční vzájemné střetnutí na ledě Montrealu. Kameramani a fotografové na stadiónu zaznamenali, že na Tuuku Raska během druhé třetiny mířil zelený laserový paprsek. V závěru utkání pak na sebe upozornil Milan Lucic, který z trestné lavice počastoval domácí fanoušky vulgárním gestem.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Milanu Lucicovi se nelíbí, že je vyloučen na konci utkání s Montrealem. O chvíli později se jeho podráždění projeví i v reakci na domácí fanoušky.

Článek

„Viděl jsem to jen sekundu. Neoslepl jsem, ani se mi nestalo nic jiného," odpověděl pro NHL.com Tuuka Rask na otázku, zda jej nějak ovlivnilo, že na něho někdo z fanoušků svítil laserovým ukazovátkem.

Co se ovšem neobešlo bez následků, bylo vystoupení Milana Lucice. Útočník Medvědů byl poslán na trestnou lavici za vražení na hrazení domácího Alexeje Jemelina. Zákrok vyvolal vlnu nevole diváků v Bell Centre, načež Lucic směrem k příznivcům Montrealu reagoval gestem napodobujícím masturbaci. Vedení soutěže jej následně potrestalo pokutou pět tisíc dolarů. Z výhry se radovali domácí, kteří zvítězili 6:4.

Reklama

Související témata: