Hlavní obsah

Kuriózní zákrok slovenského gólmana v NHL. Hlavou přirazil puk k břevnu!

Florida

Zatímco se v NHL schyluje k uvedení českého brankáře Dominika Haška do Síně slávy, mezi současnými gólmany severoamerické ligy na sebe upozornil senzačním zákrokem zástupce slovenské školy. Jaroslav Halák originálním způsobem zabránil Floridě ve využití přesilovky.

Foto: Robert Mayer, Reuters

Brankář Jaroslav Halák a jeho vskutku nevšední zákrok v souboji s Floridou.

Článek

Ostrované po druhé třetině vedli 2:1, když u rozdílového gólu asistoval právě slovenský gólman. Tím však Halákova show nekončila, protože v závěru prostřední části předvedl skutečně velmi neobvyklý zákrok.

Alexander Barkov najížděl ze strany na bránu Ostrovanů a zakončil slabou střelou těsně nad ledem. Puk se však vyvezl po výstroji Jaroslava Haláka, otřel se o tyč a přes zákrok ramenem následně padal za gólmanova záda. Jenomže slovenský reprezentant zabránil vyrovnání opravdu v poslední možné chvíli, kdy svou maskou přitiskl puk k horní tyči.

Islanders nakonec v utkání zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech. Halák se do statistik střetnutí zapsal již zmíněnou asistencí a dvěma minutami za zdržování hry. Z 38 střel inkasoval třikrát a z duelu tak odešel s procentuální úspěšností zákroků 92,1 %.

Reklama

Související témata: