Hlavní obsah

Montreal - Los Angeles 6:2Sekáč parádní trefou pomohl Montrealu k výhře

Aktualizováno

Montreal porazil Los Angeles i díky dvěma zásahům Jiřího Sekáče a Tomáš Fleischmann svou brankou přispěl k výhře Floridy. Rus Jevgenij Malkin se posunul na druhé místo v kanadském bodování NHL a dotáhl se tak na Jakuba Voráčka.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Jiří Sekáč (vpravo) oslavuje se spoluhráčem P. K. Subbanem gól do sítě Los Angeles.

Článek

Jiří Sekáč zaznamenal hned dvě branky v duelu Montrealu s Los Angeles. Českému útočníkovi byl připsán první gól zápasu, u kterého asistoval Tomáš Plekanec. Poté, co český centr vyhrál vhazování, vystřelil švihem od modré čáry P. K. Subban a i díky teči kotouč skončil v síti. Autorem gólu byl označen Sekáč, ač je přinejmenším sporné, zda skutečně byl tím, kdo tečoval.

Dvaadvacetiletý útočník byl oficiálně ohlášen střelcem prvního i posledního gólu střetnutí. Ve druhém případě už o jeho zásluze nemohl být pochyb. Andrej Markov poslal puk vzduchem z vlastní poloviny a kotouč se štěstím doskákal k Sekáčovi, který udělal kličku Doughtymu a následně zkusil bekhendový blafák brankáři Jonesovi. Už se zdálo, že bývalý hráč pražského Lva je z úhlu, ale místo zakončení bekhendem ještě předvedl parádní otočku a tvrdou střelou vyslal puk pod víko.

Sekáč byl za svůj vydařený výkon vyhlášen třetí hvězdou utkání.

Jiří Hudler si v dresu Calgary připsal asistenci na ledě Pittsburghu, ale jeho mužstvo prohrálo 1:3. Dvěma asistencemi přispěl k výhře Tučňáků Jevgenij Malkin, který se posunul na druhé místo kanadského bodování. Stejný počet bodů má i Jakub Voráček a Sidney Crosby, který v noci na sobotu nenastoupil.

Florida vyhrála v Detroitu 3:2 po samostatných nájezdech. Jedním gólem do sítě Rudých křídel pomohl Tomáš Fleischmann. Rodák z Kopřivnice dostal v první třetině možnost vyrovnat na 1:1 kdy pálil tváří v tvář brankáři Howardovi, ale neuspěl. Záhy však třicetiletému forvardovi přihrál zpět před bránu spoluhráč Dave Bolland a Fleischmann tentokrát skóroval.

Svému týmu velmi přitížil detroitský Jakub Kindl, kterému byly ve třetí třetině najednou odpískány hned dva fauly a český zadák tak strávil čtyři minuty v kuse na trestné lavici. Panteři však dlouhou přesilovku nevyužili.

Výsledky NHL
Pittsburgh - Calgary 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Branky: 1. Comeau, 5. Letang, 58. Klinkhammer - 13. Gaudreau (Hudler). Střely na branku: 22:27. Diváci: 18.471. Hvězdy utkání: 1. Letang, 2. Fleury, 3. Klinkhammer (všichni Pittsburgh).
Edmonton - Anaheim 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky: 36. Pitlick, 53. Petry - 5. Vatanen, 21. Palmieri, 21. Getzlaf, 60. Thompson. Střely na branku: 23:20. Diváci: 16.839. Hvězdy utkání: 1. Vatanen (Anaheim), 2. Hall (Edmonton), 3. Getzlaf (Anaheim).
Detroit - Florida 2:3 po sam. nájezdech (2:2, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 6. Sheahan, 20. Nyquist - 8. Fleischmann, 14. Huberdeau, rozhodující nájezd Trocheck. Střely na branku: 31:26. Diváci: 20.027. Hvězdy utkání: 1. Trocheck, 2. Luongo (oba Florida), 3. Glendening (Detroit).
Montreal - Los Angeles 6:2 (1:0, 2:0, 3:2)
Branky: 9. a 56. Sekáč (na první Plekanec), 22. Markov, 24. Subban, 50. Desharnais, 54. Andrighetto - 44. Muzzin, 51. Doughty. Střely na branku: 20:46. Diváci: 21.287. Hvězdy utkání: 1. Price (Montreal), 2. Doughty (Los Angeles), 3. Sekáč (Montreal).

Reklama

Související témata: