Hlavní obsah

Kapitán hokejistů Pittsburghu Crosby má příušnice

Kapitán hokejistů Pittsburghu Sidney Crosby onemocněl příušnicemi, které v posledních týdnech řádí v NHL. Kvůli nemoci zmeškal uplynulé dva zápasy Penguins a nenastoupí ani do pondělního utkání proti Tampě Bay. Jako dlouho bude kanadský útočník mimo hru, vedení klubu neuvedlo. V pondělí už by však podle lékařů měl mít za sebou infekční období.

Foto: Brad Penner, Reuters

Sidney Crosby (vlevo) v souboji s Danem Boylem.

Článek

Crosby po pátečním ranním tréninku přiznal, že se necítí dobře, a měl viditelně nateklou pravou tvář. Vedení Penguins však tehdy uvedlo, že nic nenasvědčuje tomu, že by kanadskou hvězdu postihly příušnice. O dva dny později už byla diagnóza jasná.

Kvůli pauze hrozí Crosbymu další propad v kanadském bodování NHL. Zatím klesl na čtvrté místo, na němž ztrácí bod na spoluhráče Jevgenije Malkina, dva body na Jakuba Voráčka z Philadelphie a čtyři na vedoucího Tylera Seguina z Dallasu.

Příušnicemi, s kterými se nejčastěji potýkají děti, onemocnělo nejprve několik hráčů Anaheimu. Nemoc se pak objevila také mezi hokejisty Minnesoty, New York Rangers a New Jersey. Nyní zasáhla i kádr Pittsburghu.

Reklama

Související témata: