Hlavní obsah

Gáborík rozhodl bitvu pod širým nebem

Santa Clara

NHL viděla v této sezóně druhý zápas pod širým nebem. Hokejisté Los Angeles v něm zvítězili nad domácím San Jose 2:1, když rozhodující gól vstřelil Slovák Marián Gáborík. Duel v Santa Claře navštívilo přes 70 tisíc diváků, kteří zaplnili ochozy Levi's Stadium - arény normálně sloužící pro americký fotbal.

Foto: Kyle Terada, Reuters

Marián Gáborík (vpravo) slaví rozhodující trefu do branky San Jose. Spolu s ním se raduje Jake Muzzin (uprostřed) a Drew Doughty.

Článek
Fotogalerie

K vidění byly speciální dresy obou týmů, jež se střetly na ledě, který byl očividně lehce poznamenán neobvyklými podmínkami pro utkání NHL. Někteří hokejisté měli pod očima namalované černé šmouhy obvyklé spíše pro americký fotbal.

Souboj kalifornských soupeřů příliš mnoho branek nenabídl. Po první třetině byl stav 1:1. Hosté se dostali do vedení po šikovné teči Kylea Clifforda. Za domácí vyrovnal povedenou střelou z těžkého úhlu Brent Burns, jenž se zmocnil kotouče po vyhraném vhazování Tommyho Wingelse, následně popojel k mantinelu a prudkou ranou švihem zaskočil brankáře Anttiho Niemiho.

Po bezgólové druhé třetině přišel rozhodující moment po čtyřech minutách závěrečné části, kdy Marián Gáborík převzal kotouč na červené čáře, bleskově vlétl do útočného pásma, kde se prudce napřáhl a poté propálil Niemiho.

„Je to určitě speciální," soukal ze sebe autor rozhodující trefy Marián Gáborík. „Opravdu je skvělý pocit dát gól a získat dva body," dodal slovenský útočník.

Jeho spoluhráč brankář Jonathan Quick oslavil své 200. vítězství v NHL a byl vyhlášen největší hvězdou utkání. Americký gólman inkasoval jen jedinou ze 32 střel a jeho úspěšnost zákroků činila úctyhodných 96,9 %.

Klání nemělo pouze exhibiční charakter, naopak oběma celkům šlo o hodně. Králové se díky výhře posunuli na sedmou příčku Západní konference, momentálně mají 68 bodů, stejně jako osmé Calgary a devátí Žraloci.

San Jose - Los Angeles 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky: 19. Burns - 3. Clifford, 45. Gáborík. Střely na branku: 32:29. Diváci: 70.205 (hráno na venkovním stadionu). Hvězdy utkání: 1. Quick (Los Angeles), 2. Burns (San Jose), 3. Gáborík (Los Angeles).

Sestřih zápasu

 Příprava stadiónu před utkáním NHL

Natáčení prací na stadiónu narušil nezvaný host

Reklama

Související témata: