Hlavní obsah

Kane bude po operaci klíční kosti skoro tři měsíce mimo hru

Chicago

Lídr produktivity NHL Patrick Kane z Chicaga se ve středu podrobil operaci zlomené klíční kosti a boj o Art Ross Trophy, o kterou se uchází i český útočník Jakub Voráček, pro něj skončil. Americký hokejista bude mimo hru až tři měsíce a Blackhawks by tak mohl v této sezóně pravděpodobně pomoci až v případě postupu do finále Západní konference.

Foto: Andrew Nelles, ČTK/AP

Útočník Chicaga Patrick Kane s bolestivou grimasou.

Článek

"Operace se podařila velmi dobře a očekáváme úplné doléčení přibližně za dvanáct týdnů," řekl serveru nhl.com šéf lékařského týmu Blackhawks Michael Terry. Kane se zranil v osmé minutě úterního utkání na ledě Floridy. Po krosčeku Alexe Petrovice ztratil rovnováhu a upadl levým ramenem na mantinel.

Šestadvacetiletý Kane vede produktivitu s 64 body za 27 branek a 37 asistencí z 61 zápasů. Druhý Voráček má na kontě stejný počet bodů za 19 gólů a 45 přihrávek. Ve vyrovnaném čele, kde je hned několik kandidátů na Art Ross Trophy, má 64 bodů i švédský útočník Nicklas Bäckström z Washingtonu.

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Chicagem z let 2010 a 2013 bude týmu výrazně chybět. "Přišli jsme o nejproduktivnějšího hráče, je to velká ztráta. Díky němu fungovala v našem týmu řada věcí," řekl trenér Chicaga Joel Quenneville.

Držitel Calder Trophy pro nejlepšího nováčka z roku 2008 má na kontě v NHL z 576 utkání 557 bodů za 205 branek a 352 asistencí. V play off Kane přidal v 93 duelech 91 bodů za 37 gólů a 54 přihrávek. V roce 2013 získal také Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče bojů o Stanleyův pohár. Ve sbírce má i stříbrnou medaili z olympijských her 2010 ve Vancouveru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články