Hlavní obsah

Calgary dohraje sezónu NHL bez zraněného kapitána Giordana

Calgary

Hokejisté Calgary přišli pro zbytek sezóny NHL o kapitána Marka Giordana. Jednatřicetiletý ofenzivně laděný obránce se musí podrobit operaci přetržené šlachy v bicepsu, odhadovaná doba rekonvalescence je čtyři až pět měsíců.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Francois Beauchemin (23) z Anaheimu sráží kapitána Calgary Marka Giordana.

Článek

Giordano utrpěl zranění 25. února v duelu proti New Jersey v souboji s útočníkem Stevem Bernierem. "Snažil se najít jakoukoliv cestu, aby teď na operaci nemusel a mohl nadále hrát, ale nemůžeme riskovat. S tím hrát nemůže. Byl z toho naprosto zničený," uvedl generální manažer klubu Brad Treliving.

Za klíčovou postavu týmu se Flames snažili získat těsně před pondělní uzávěrkou přestupů v NHL nějakou posilu, ale neuspěli. "Nahradit Marka Giordana prakticky nemůžete. A nešlo to ani dnes. Musíme si nějak poradit," řekl Treliving.

Giordano byl před zraněním se 48 kanadskými body v čele produktivity obránců NHL a stále jsou společně s českým útočníkem Jiřím Hudlerem nejproduktivnějšími hráči Calgary. V 61 utkáních nastřílel 11 gólů a přidal 37 asistencí. Na ledě trávil v průměru přes 25 minut na zápas a patřil ke dvěma herně nejvytíženějším hráčům Flames.

Celou svou dosavadní kariéru spojil Giordano s Calgary. Za 510 duelů zaznamenal 245 bodů díky 66 brankám a 179 nahrávkám. Ve čtyřech startech v play off jednou skóroval.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články