Hlavní obsah

Obránce Boychuk prodloužil o sedm let smlouvu s Islanders

Hokejový obránce Johnny Boychuk prodloužil o sedm let smlouvu s New York Islanders a Ostrované si tak pojistili služby jednatřicetiletého Kanaďana až do konce sezóny 2021/22. Nový kontrakt mu zaručuje celkový příjem 42 miliónů dolarů.

Foto: Brad Penner, Reuters

Johnny Boychuk (55) z New York Islanders a Michael Ferland (79) z Calgary.

Článek

Do Islanders přišel Boychuk loni v říjnu z Bostonu za práva výběru ve druhém a třetím kole letošního draftu a ve druhém kole v příštím roce. Bruins si odchodem jednoho z členů vítězného týmu při triumfu ve Stanleyově poháru uvolnilo místo v platovém stropu.

Boychuk, který se mohl stát v létě nechráněným volným hráčem, má v této sezóně příjem 3,6 miliónu dolarů. Od příštího ročníku si výrazně polepší na roční plat šesti miliónů dolarů.

V této sezóně je nejproduktivnějším obráncem Islanders s 32 body za sedm branek a 25 asistencí z 59 utkání. Celkem má na kontě v NHL za Colorado, Boston a Islanders 380 zápasů a 107 bodů za 26 tref a 81 přihrávek. V 79 duelech play off zaznamenal 13 přesných zásahů a 14 asistencí.

Islanders se musí v současné době obejít bez dalšího beka Nicka Leddyho, který bude mimo hru nejméně dva týdny se zraněním v horní části těla. Druhý nejproduktivnější zadák týmu se zranil v pondělním utkání proti Torontu.

Reklama