Hlavní obsah

NHL velebí Pavelce. Brankář Winnipegu byl vyhlášen první hvězdou týdne!

New York

Ondřej Pavelec nabírá v NHL formu v pravý čas. Jeho Winnipeg srdnatě bojuje o účast v play off a český gólman mu k němu v posledních zápasech pomáhá měrou vrchovatou. Kladenský rodák vychytal Jets čtyři výhry v řadě a v zámořské soutěži byl vyhlášen první hvězdou minulého týdne. Informovaly o tom oficiální internetové stránky NHL.

Foto: John Woods, ČTK/AP

Pavelec o své výsadní postavení ve Winnipegu nejprve přišel, nyní ho získává zpět.

Článek

Pavelec dostal v minulém týdnu důvěru ve všech domácích duelech Jets a splatil ji náramně. Nejprve pomohl mužstvu k vítězství nad San Jose 5:2. Mistr světa z roku 2010 zlikvidoval celkem 38 střel Žraloků a po zásluze byl zvolen první hvězdou střetnutí.

Ve svých výtečných výkonech pak pokračoval. O dva dny později proti St. Louis kapituloval pouze jednou po střele Backese a i díky němu nakonec Winnipeg udolal protivníka 2:1 po samostatných nájezdech.

V posledním utkání proti Washingtonu pak svou klec doslova zamkl. Ovečkin a spol. na něj recept během celého utkání marně hledali a Pavelec byl po výhře 3:0 opět vyhlášen první hvězdou duelu. "Byl fantastický," komentoval vystoupení českého brankáře proti Capitals trenér Winnipegu Paul Maurice.

Mezi hvězdami týdne i Turris a Bishop

Winnipeg drží v Západní konferenci sedmou příčku, deváté Los Angeles na něj ztrácí čtyři body, má ovšem zápas k dobru.

Druhé místo v anketě obsadil útočník Ottawy Kyle Turris, třetí skončil brankář Tampy Bay Ben Bishop.

Pavelec se po Hudlerovi a Plekancovi stal třetím českým hokejistou, který se v probíhajícím ročníku kanadsko-americké soutěže mohl těšit z ocenění první hvězda týdne.

Reklama

Související témata: