Hlavní obsah

Musil po premiéře v NHL: Je to mnohem větší zábava než na farmě

Edmonton

David Musil v noci na neděli napodobil svého otce Františka a strýce Bobbyho Holíka, když podobně jako jeho slavní příbuzní nastoupil do utkání NHL. Přestože jeho Edmonton podlehl Calgary 0:4, určitě to byl pro mladého obránce obrovský zážitek. „Je to mnohem větší zábava, splníte si své sny, užijete si to mnohem více,“ líčil po zápase jednadvacetiletý zadák severoamerickým novinářům.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Debutant David Musil.

Článek
Fotogalerie

„Hráči jsou mnohem lepší. Na vše je méně času, ale soupeři zase jsou o něco předvídatelnější," odpovídal pro změnu na dotaz, jaký rozdíl vidí v duelu NHL oproti farmářské AHL.

Po střetnutí již působil uvolněně, zato úvod utkání neměl zrovna jednoduchý. „Byl jsem trochu nervózní zezačátku. První střídání bylo drsné, ale poté jsem se cítil mnohem lépe," vzpomínal nadějný obránce, který už ve druhé minutě byl u inkasovaného gólu z hole Joea Colbornea. Musil se v pokleku neúspěšně snažil zblokovat střelecký pokus a z následné dorážky se Plameny dostaly do vedení.

Do statistiky účasti na ledě statnému bekovi později naběhl ještě jeden mínusový bod, jelikož byl ve hře při trefě Markuse Granlunda, který překonal brankáře Scrivense z rohu hřiště. Kromě toho český obránce s číslem 87 stihl jednou vystřelit na bránu a uštědřit soupeřům dva hity. Na ledě strávil přesně 18 a půl minuty. „Byla to tvrdá prohra, vždycky je to větší radost, když vyhrajete," odpovídal kanadským žurnalistům účastník dvou juniorských světových šampionátů.

Bilance Davida Musila proti Calgary
GAB+/-TMStřelyHityČas na ledě
000-201218:30

Pro jeho rodinu by nemusel být dlouho posledním zástupcem v NHL. Davidův o tři roky mladší bratr Adam je útočník, reprezentuje v mládežnických kategoriích Kanadu a letos by měl být draftován.

V souboji Edmontonu s Calgary mohlo dojít ještě k jedné velké premiéře. Plameny očekávaly debut čtyřky posledního draftu Sama Benneta, ten však nakonec zůstal jen mezi náhradníky.

David Musil
Číslo dresu:87
Narozen:9. dubna 1993 v Calgary (Kanada)
Výška:193 cm
Váha:90 kg
Draft:31. (2. kolo), Edmonton, 2011
Hůl:vlevo
zdroj statistik: NHL.com
David Musil v této sezóně
TýmZGAB+/-TM
Oklahoma City Barons (AHL)621910-233
Edmonton Oilers (NHL)1000-20

Reklama

Související témata: