Hlavní obsah

Tampa Bay - Detroit 2:0Stav série 4:3 Detroit v play off NHL končí. Židlický na MS do Prahy ale nepřijede

Tampa Bay
Aktualizováno

Posledním postupujícím do čtvrtfinále NHL se stali hokejisté Tampy Bay, kteří v rozhodujícím sedmém utkání 1. kola play off porazili Detroit 2:0. Brankář Petr Mrázek zlikvidoval 15 střel, nestačil jen na střelu Coburna ze 4. minuty třetí třetiny. Druhý gól přidal střelou do prázdné branky Stralman. Do zápasu nenastoupil obránce Marek Židlický, který má otřes mozku. Poprvé v zápase play off se naopak objevil další český obránce Jakub Kindl.

Foto: Kim Klement, Reuters

Hokejisté Tampy Bay se radují z gólu v sedmém utkání 1. kola NHL proti Detroitu.

Článek

„Židla je priorita," prohlásil ve středu trenér národního týmu Vladimír Růžička, který by potřeboval vyztužit obranné řady. Před rozhodujícím sedmým zápasem se ale na oficiálním webu Red Wings objevila zpráva, že má Židlický otřes mozku, kvůli kterému se nezúčastní světového šampionátu.

Mrázek, který odchytal svoje vůbec první zápasy v play off, dokázal v předchozí sérii dvakrát vychytat čisté konto. To se první dvě třetiny mladému Čechovi dařilo také v rozhodujícím sedmém utkání. Více práce měl na druhé straně Bishop, který nakonec musel zlikvidovat 31 střel hostujícího týmu.

Bishop, který byl podle trenéra Tampy Jona Coopera po celou sérii v mediálním stínu Mrázka, nakonec v rozhodujícím sedmém utkání neinkasoval ani jednou. Naopak český mladík si třetí čisté konto nepřipsal. A svůj tým k postupu nepřivedl, přestože inkasoval pouze jedinkrát. Ve 4. minutě třetí třetiny Callahan vybruslil zpoza brány, asistencí přes šíři kluziště našel najíždějícího Coburna, který střelou z první propálil Mrázka.

Tampa narazí na Montreal

Detroit, který kromě Židlického postrádal také suspendovaného beka Kronwalla, byl v zápase aktivnější, ale v cestě za vyrovnáním stál Bishop, který podal nejlepší výkon v sérii. Vyšperkoval ho dokonce asistencí u gólu Stralmana do prázdné brány.

„Prvních deset minut jsme hráli dobře, dostávali jsme se ke střelám, ale nedařilo se nám propracovat se k dorážkám a jen jeden gól nakonec znamenal rozdíl," smutnil po zápase Mrázek. „Šance jsme měli, ale skórovat jsme nedokázali," dodal ostravský rodák.

Do čtvrtfinále NHL postoupili v dresu Tampy Bay Češi Andrej Šustr a Ondřej Palát, kteří se o postup do semifinále utkají s Montrealem. Tampa vyhrála nad Montrealem všech pět zápasů základní části.

1. kolo play off NHL:
Východní konference - 7. zápas:
Tampa Bay - Detroit 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky: 44. Coburn, 59. Stralman. Střely na branku: 17:31. Petr Mrázek odchytal za Detroit 58:29 minuty, inkasoval jeden gól z 17 střel a úspěšnost zásahů měl 94,12 procenta. Diváci: 19.204. Hvězdy zápasu: 1. Bishop, 2. Coburn (oba Tampa Bay), 3. Mrázek (Detroit). Konečný stav série: 4:3.

Reklama

Související témata: