Hlavní obsah

NY Rangers - Washington 1:2Začalo 2. kolo play off NHL. Washington rozhodl o výhře dvě vteřiny před koncem, Hudler nedohrál

new york
Aktualizováno

V NHL odstartovalo druhé kolo play off. Anaheim zdolal Calgary vysoko 6:1. Plameny navíc přišly o Jiřího Hudlera, který ve druhé třetině odstoupil. Alexander Ovečkin jako správný kapitán vedl svůj Washington k důležité výhře na ledě New Yorku Rangers, kde se hosté překvapivě ujali vedení v sérii konferenčního semifinále.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Je to gól! Joel Ward se dvě vteřiny před koncem stává hrdinou utkání, ve kterém jeho Washington vítězí 2:1.

Článek
Fotogalerie

Ruský forvard se prosadil v přesilové hře na konci úvodní části, kdy jeho neskutečně tvrdá střela zápěstím zapadla přesně do bližšího horního růžku branky.

Ve druhé třetině Ovečkin zachytil špatnou rozehrávku domácích a podobně prudkým švihem napálil z otočky tyč.

Braden Holtby, gólman Capitals, v polovině zápasu skvěle betonem zlikvidoval dorážky Dericka Brassarda. O několik minut později se vyznamenal také švédský gólman Jezdců Henrik Lundqvist, když povedeným zákrokem lapačkou zmařil šanci svého krajana Nicklase Bäckströma.

Deset minut před koncem mohl získat hostům dvoubrankové vedení Joel Ward. Útočník Washingtonu se ocitl ve stoprocentní šanci po další hrůzostrašné rozehrávce domácích. Zbloudilý kotouč vyslaný zpoza brány se ocitl na Wardově holi v těsné blízkosti Lundqvista, který neměl šanci ideálně zareagovat, Ward však trefil jen tyč.

A tak se dočkali hráči v modrých dresech. Necelých pět minut před koncem se lehká střela Kevina Hayese po několika tečích ocitla až za zády Holtbyho. Autorem gólu byl nakonec Jesper Fast, od jehož nohy se puk odrazil naposled.

Vše nasvědčovalo tomu, že diváci v Madison Square Garden uvidí prodloužení. Jenže v samotném závěru řádné hrací doby Bäckström vybojoval v rohu kluziště puk pro Ovečkina, ten zpoza brány našel nehlídaného Joela Warda, který tentokrát už prostřelil Lundqvista. Časomíra se zastavila na čase 59:58 a hosté tak mohli slavit velmi cenné vítězství v prvním duelu série. Hvězdou utkání byl vyhlášen skvěle chytající Braden Holtby, jenž pustil jedinou ze 32 střel.

Plameny přišly o Hudlera

Český útočník Jiří Hudler se během souboje Calgary v Anaheimu naposledy objevil na hrací ploše začátkem druhé třetiny, poté už kvůli blíže nespecifikovaným problémům ze zápasu odstoupil. Kačeři zvládli domácí klání s naprostým přehledem, když Calgary nastříleli šest branek a sami inkasovali pouze jednou.

Anaheim se prosadil v každé třetině dvakrát, nejvíce se dařilo Coreymu Perrymu a Ryanu Getzlafovi, kteří si připsali po čtyřech bodech. Prvně jmenovaný dal dva góly a na další dva přihrál, jeho spoluhráč měl bilanci 1+3.

Čestný úspěch Plamenů přišel v polovině třetí třetiny, kdy se za stavu 0:6 prosadil Sam Bennet. Nadaný osmnáctiletý útočník, jehož si Calgary vybralo jako celkovou čtyřku v posledním draftu, se v letošním play off trefil už potřetí.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 1. zápas:
NY Rangers - Washington 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky: 56. Fast - 19. Ovečkin, 60. Ward. Střely na branku: 32:29. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Holtby, 2. Ovečkin (oba Washington), 3. Lundqvist (NY Rangers). Stav série: 0:1.
Západní konference - 1. zápas:
Anaheim - Calgary 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
Branky: 23. a 41. Perry, 11. Beleskey, 14. Maroon, 31. Etem, 43. Getzlaf - 50. Bennett. Střely na branku: 35:24. Diváci: 17.174. Hvězdy zápasu: 1. Perry, 2. Getzlaf, 3. Vatanen (všichni Anaheim). Stav série: 1:0.

Reklama