Hlavní obsah

Simon zájem Tučňáků nečekal, jde za snem

Praha

Jako jediný z jedenácti českých hokejistů, kteří letos prošli draftem NHL, už není ve věku teenagera. Plzeňský útočník Dominik Simon ale může začít zámořskou kariéru ve stejném dresu jako současný klubový šéf Martin Straka. Že se stane pátou volbou Pittsburghu, to účastník letošního MS nečekal, vždyť s Tučňáky nebyl vůbec v kontaktu.

Foto: HC Škoda Plzeň/Pavel Pechoušek

Ještě před odjezdem na nováčkovský kemp Penguins si Dominik Simon (vpředu) střihl horské soustředění s plzeňskou Škodovkou.

Článek

„Zajímali se o mě manažeři mnoha klubů, z Pittsburghu se mi ale nikdo neozval. Proto mě ten výběr hodně překvapil a musím říct, že příjemně," přiznává Simon, kterému ihned gratulovali rodiče z dovolené od moře.

Na nováčkovský kemp do Pittsburghu se má vydat příští týden. „Hokej hraju kvůli tomu, abych někdy zkusil NHL. Teď chci využít příležitost, která se už nemusí opakovat," připouští útočník, kterému bude za měsíc 21 let, že by se nebránil ani působení na farmě. „Potřebuju ale slyšet, jaké se mnou mají záměry," říká.

Penguins byli od dětství mezi jeho oblíbenými týmy. „Mám dodnes tričko s jejich logem. U nás byli vždycky populární, pro to spojení s Jágrem či Strakou, a jsem hrozně rád, že si mě vybrali zrovna oni," uvedl Simon.

I když si chce jít v zámoří za svým snem, nevadilo by mu setrvat ještě rok v Plzni, s níž teď absolvuje i horské soustředění v Železné Rudě. „Rychle jsem si ve městě zvyknul. Máme s přítelkyní kousek od stadiónu pronajatý byt. Škodovka má mančaft plný nadějných kluků. Umím si představit i příští sezónu v jejím dresu," naznačuje Simon.

Reklama

Související témata: